avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate lalabanciu

Activitate lalabanciu

Buna ziua!
Avem o situatie neplacuta privind terminarea unor lucrari de amenajare exterioara(izolatie) incepute cu o echipa de muncitori gasiti pe net.
Am achitat toata suma anticipo,au facut 50% din lucrare si cand le-am cerut acte,facturi,etc. au disparut din locatie, cu tot cu bani etc si nu mai raspund la telefon.
Initial am facut o hartie de mana, tip PV privind sumele achitate in avans,avem o copie a buletinului persoanei care a primit banii (seful echipei). Unde ne putem adresa, face o plangere pt aceasta situatie?

Cu stima,

Multumesc
Buna ziua!
Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. din CCMUNN?
" - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariul lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare unor motive ce nu ţin de persoana salariatului"
Si desigur, fara a fi luat in ras .....

Multumesc!
Din informatiile mele privind dezbaterea, am inteles ca au fost chemati martori care au confirmat ca proprietara decedata nu a avut sot, copii, etc si pe baza actelor de identitate, respectiv casatorie a celor 4 nepoti acum mostenitori, s-a dezbatut succesiunea.
Multumesc de raspuns!
Insa reprezentantii bancii care imi acorda un credit ipotecar (eu venind cu 70% din suma aport propiu) imi cer niste justificari si clarificari, ca nu cumva sa mai apara vreun mostenitor chiar daca ei au inceput succesiunea.
Buna ziua!
Doresc sa cumpar un apartament, proprietara a decedat, nu cunosc exact cand. Acum mostenitorii au apelat la notar pentru dezbaterea mostenirii si am inteles ca certificatul este gata. Problema pe care doresc sa o clarific este daca pot cumpara acel apartament in cazul in care nu au trecut 6 luni de la decesul proprietarei.

Multumesc.
Buna ziua!
Va rog frumos sa ne consiliati in urmatoare problema.
Avem o proprietate (a bunicii materne) casa + teren aferent, construita prin 1950. Actele de proprietate nu au fost ridicate de la primaria arondata la termenul comunicat in acel an, plus ca se comunicase ca luase foc arhiva unde erau depus in primarie.
Dupa decesul proprietarilor (bunica a decedat ultima anul trecut), dorim sa facem succesiunea. Am refacut cadastru, etc,. Problema e ca sunt 3 mostenitori, iar pe terenul respectiv unul dintre ei a ridicat o alta casa cu acordul tuturor in scris. Acesta si-ar dori si el perfectate actele pt partea lui, dar am inteles ca intervine o uzucapiune pe numele ultimei decedate(bunica) si ca asta ar fi singura sansa.
Ce ne sfatuiti? Actul de proprietate initial se poate reconstitui? Am cautat la arhivele nationale, dar acea perioada( anii 50) nu se gaseste acolo.

Multumesc!
Răspuns la discuția Camping-angajat cu studii?
E de preferat sa angajezi persoane care te pot ajuta in afacere, adica cu ceva trecut si pricepere in domeniul turistic.
Buna ziua! Caut cu disperare fisa post manager marketing si inginer electromecanic, domeniul de activitate: sisteme de stins incendii aplicatii marine...
cam dificil ....Un mic ajutor ar fi un pas mare!Multumesc :sorry: