avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate emy_g

Activitate emy_g

Bună ziua .
Părinții mei au decedat și eu cu fratele meu am rămas moștenitori. Fratele meu nu este de acord sa se facă succesiune cu 50 - 50%. El a trăit toată viata lui cu părinții noștri în casa părinților, și acum pretinde ca el a investit în casa și ca i se cuvine mai mult de jumătate."investirea " lui a constat în renovarea unei bai și introducerea canalizării pe partea unde locuiește. Ceea ce trebuie sa împărțim noi acum este casa părintească și banii strânși în banca de părinți.
Am fost la notar ,am întocmit dosarul de succesiune dar când ne prezentam pt dezbatere el nu este de acord cu cota parte de 50-50. Și următoarea programare o avem pt anul 2018. Timp în care ei stau și folosesc moștenirea întreaga,casa, și îmi interzic sa pun și eu piciorul acolo.
Va rog sa ma sfătuiți ce este de făcut sa urgentam și sa terminam cu succesiunea. Se poate sa primească el mai mult de jumătate?? Nu are niciun act sa dovedească, ca ar avea ceva pe numele lui din aceasta moștenire. Din cate am înțeles,nu putem intenta proces pana nu se suspenda sau încheie succesiunea. Dacă ajungem în instanta,el nu vrea sa intenteze proces , așteaptă sa mergem noi,va plăti el costurile de judecata?? Cat timp ar dura și că-ți bani am pierde? Casa valorează cca 45.000 euro și banii din banca sunt cam 8000 euro.
Va mulțumesc anticipat. E.
Buna ziua!
Bunicii mei se aflau in Romania in timpul razboiului,iar in anul 1944 locuind intr-o zona din Cluj,comuna Viisoara,iar soldatii asezandu-se in aceasta comuna,ei-bunicii mei,au fost deportati intr-o comuna apropiata la vreo 50 km.As vrea sa stiu daca aceasta presupune calitatea de refugiat si cum pot dovedi in instanta acest lucru fara acte doveditoare?
Mentionez ca bunicii mei au facut o cerere,singuri,iar eu nu stiu exact ce au declarat in aceasta,dar au primit raspuns de la arhivele nationale ca cererea lor nu poate fi solutionata datorita faptului ca ambele localitati mentionate se aflau in Romania in perioada 1940-1945,iar eventualele deplasari de populatie datorate operatiunilor militare au avut loc dupa 23 aud 1944.
Acum as vrea sa ma ocup eu,personal, de aceasta problema.Cum as putea rezolva aceasta situatie?Va multumesc!
Răspuns la discuția Impartire mostenire
Dar daca fratele meu nu accepta sa imi plateasca contravaloarea partii mele,nu vom fi obligati sa impartim casa in sensul in care ar trebui sa locuim acolo amandoi?
Buna ziua!Mama mea are 80 de ani si 2 copii,pe mine si fratele meu.Aceasta vrea sa -si imaparta averea inainte de a muri.Are o casa si niste bani in banca.Fratele meu a locuit impreuna cu familia lui toata viata in casa mamei mele,fara a contribui cu nimic la valoarea acesteia.Mama vrea sa ii lase lui casa si mie sa imi dea banii din banca.Mentionez ca,casa ar valora cca 1 miliard jumate,iar contul din banca ,contine vreo 500 milioane lei vechi.Eu as vrea sa stiu daca dupa moartea mamei mele casa se va imparti in mod egal.Suntem obligati sa vindem casa si sa impartim banii chiar daca fratele meu locuieste acolo si este impotriva vinderii acesteia?Sau daca vrea sa ramana acolo ,este el obligat sa-mi plateasca contravaloarea jumatatii casei?Daca nu este obligat,as accepta acuma banii din banca ai mamei mele si sa ramana el cu casa,daca nu se poate altfel.Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca pt pensia de intretinere a unui copil se retine un procent si din venituri nesalariale,cum ar fi o ordonanta (concediere) de la o fabrica?
Am 23 de ani.Tatal meu imi da pensie de intretinere ,pt ca sunt la facultate.Anul trecut m-a chemat in instanta pt a anula pensia pe motiv ca lucrez si pot sa ma intretin singura.Eu intr-adevar lucram dar fara carte de munca.Oricum,am castigat procesul,dar dupa o perioada,tatal meu a trimis un control la locul de munca si au obtinut dovezi cum ca lucrez acolo.Inca nu mi-a intentat proces.
Angajatorul a fost obligat sa-mi faca carte de munca pt ultimii 2 ani,pt ca am lucrat la ei,si sa plateasca toate taxele.Dupa 2 luni de la acest eveniment,mi-am dat demisia.Firma este in criza economica si m-au tot amanat cu ultimul salariu,pana o data cand patroana mi-a spus:"Am primit amenda 8000 de ron din cauza ta,deci nu-ti mai primesti salariul."Sa nu mai pomenesc de faptul ca nu am avut nicio zi de concediu in 2 ani,pe care speram sa mi-l plateasca(in contract scrie 30 de zile de concediu pe an).Somaj nu pot sa primesc pt ca mi-am dat demisia.Pot sa-i chem in instanta pt a-mi recupera salariul si banii de concediu plus dobanda si daune??????