avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune 2 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune 2 mostenitori

Bună ziua .
Părinții mei au decedat și eu cu fratele meu am rămas moștenitori. Fratele meu nu este de acord sa se facă succesiune cu 50 - 50%. El a trăit toată viata lui cu părinții noștri în casa părinților, și acum pretinde ca el a investit în casa și ca i se cuvine mai mult de jumătate."investirea " lui a constat în renovarea unei bai și introducerea canalizării pe partea unde locuiește. Ceea ce trebuie sa împărțim noi acum este casa părintească și banii strânși în banca de părinți.
Am fost la notar ,am întocmit dosarul de succesiune dar când ne prezentam pt dezbatere el nu este de acord cu cota parte de 50-50. Și următoarea programare o avem pt anul 2018. Timp în care ei stau și folosesc moștenirea întreaga,casa, și îmi interzic sa pun și eu piciorul acolo.
Va rog sa ma sfătuiți ce este de făcut sa urgentam și sa terminam cu succesiunea. Se poate sa primească el mai mult de jumătate?? Nu are niciun act sa dovedească, ca ar avea ceva pe numele lui din aceasta moștenire. Din cate am înțeles,nu putem intenta proces pana nu se suspenda sau încheie succesiunea. Dacă ajungem în instanta,el nu vrea sa intenteze proces , așteaptă sa mergem noi,va plăti el costurile de judecata?? Cat timp ar dura și că-ți bani am pierde? Casa valorează cca 45.000 euro și banii din banca sunt cam 8000 euro.
Va mulțumesc anticipat. E.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
emy_g, utilizator
Încercați să îl chemați pe fratele dvs. la mediere. Ar fi o cale pentru a vă înțelege și a vă pune de acord cu privire la toate aspectele acestei moșteniri, încheiați un acord de mediere și nu mai trebuie să așteptați atât de mult timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea investitiei făcute la casa părintească. petre.giurgi@yahoo.com petre.giurgi@yahoo.com Bună seara ! Vă rog să-mi explicați dacă pot să-mi recuperaz învestitia făcută în casa părintească, deoarece suntem 5 frați, iar eu locuiesc de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)
Mostenire elee elee in urma cu 10 ani tatal meu a decedat si nici pana acum nu am dezbatut mostenirea. mostenitorii tatalui meu sunt mama ,eu si fratele meu. inca de cand ere in ... (vezi toată discuția)