avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate mariuca_25

Activitate mariuca_25

Răspuns la discuția Schimbare localitate judecata
Am vorbit cu un avocat din localitatea unde sunt acum si mi-a spus că nu se poate muta dosarul.
De aceea voiam mai multe păreri.
Multumesc!
Am divorțat si s-a stabilit domiciliul copilului la mine, ca mama. M-am mutat cu copilul in alta localitate, unde am un nou loc de munca.
Tatăl copilului a facut apel la decizie si a cerut mutarea dosarului din Judecătorie, în Tribunal, solicitând sa ii plătesc eu pensie alimentară și să se stabilească domiciliul copilului la el, motivand ca agresez fizic si verbal copilul, ca sunt labila psihic, etc.

Se poate cere mutarea dosarului în localitatea unde locuiește mama?
Imi cer scuze ca insist, dar tot citind ce s-a scris si pe alte subiecte, ma intrebam daca s-ar putea sa ma inscriu acum la master (eu am terminat facultatea in 2008) si dupa nastere sa beneficiez de indemnizatia pt. cresterea copilului.
Astept parerea dumneavoastra.
Multumesc pt raspuns!

In cazul in care m-as angaja, mai mult formal la o societate (deci doar pt a mi se plati contributiile), acea societate poate plati retroactiv? Adica sa faca plati incepand cu luna mai a acestui an.
Buna ziua!

Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie:
mi-am dat demisia de la locul de munca in luna mai a.c. (cu acordul partilor). La acel job am lucrat 3 ani. Pana in prezent nu mi-am gasit un alt loc de munca si am ramas insarcinata. As dori sa stiu cum pot proceda pt a primi ajutorul acela de la stat, de 600 lei. Stiu ca se pot plati nite cotizatii din mana, dar nu stiu unde exact. De la Casa de Asigurari mi s-a spus sa merg la Casa de Pensii. In cazul meu va trebui platit si retroactiv.
Va rog, daca stiti, indrumati-ma, spuneti-mi ce e de facut.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort fara acordul partilor!?
Inteleg! El a fost primul care a parasit domiciliul, defapt, in acte, el niciodata nu a avut domiciliu comun cu mine, iar eu am lasat la tribunal o scrisoare prin care informez ca am parasit domiciliul pt ca el venise cu amenintari acasa.

Va multumesc pt raspunsuri, insa cred ca e mai intelept sa ii acord divortul daca asta isi doreste. E dureros cand iubesti, dar dragoste cu sila nu se poate! :(
in cazul asta isi va aduce familia ca martori ca noi doi nu ne intelegem... alte acuze nu are ce aduce. Adica sa spuna ei ca aveam certuri dese.. sau mai stiu eu ceva. E ok asa?
Este suficient sa spuna el ca nu ne intelegem si ne divorteaza?
Intreb pt ca am de facut un drum foarte lung pt acest divort pe care nici nu mi-l doresc.. si nu stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati cand una dintre parti nu doreste divortul.
Nu am avocat, nu are nici el. In cazul in care eu nu vreau divort, va trebui sa imi iau un avocat?

Da, probabil il inchisteaza casatoria, insa nici nu e loc de a locui impreuna. Acum locuim in localitati diferite si nu vrea sa ia in calcul posibilitatea de a locui nici nu ai lui, nici cu ai mei! :(
Cred ca nu m-am facut inteleasa. Desi ne iubim, el isi doreste sa divortam. Aici este problema. :(