Daca o AL nu s-a transformat in AP inseamna ca L230/2007 nu se aplica si in cazul AL, corect? Cei de la primarie mi-au spus ca AL au fost si ele "adoptate" de L230... ce am mai ras impreuna... =D>
Daca o AL continua sa-si desfasoare activitatea desi legile dupa care functiona au fost abrogate, cum se numeste acest fapt? Tot ce semneaza administratorul, toate chitantele emise, salariile pe care le incaseaza ce caracter eu?
Dv. cumparati orice doriti numai in situatia in care aveti de ales, dar locuind intr-un condominiu care a fost proiectat si construit cu instalatii care deservesc toate apartamentele, nu mai aveti de ales si nu va intreaba nimeni daca vreti sa cumparati sau nu, ci vi se pretinde sa platiti pentru un serviciu de care beneficiati, chiar daca nu sunteti dispus sa-l acceptati sau sa-l recunosteti. Asta se datoreaza faptului ca locuiti intr-un condominiu cu proprietate comuna fortata pe care ati acceptat-o atunci cand ati cumparat.
In baza carei legi se pretind aceste sume? Ca daca este vorba de L230, nu se aplica, corect?
Ba mai mult, se pot modifica instalatiile inainte de a pretine aceste sume? Se pot. Cum de ex. am fost "obligati" de furnizor(firma privata), pe cheltuiala proprie, sa modificam instalatia de gaze, cu contorizare pe orizontala si contract individual. Deci exista cel putin un precedent.
Aici nu e vorba ca mi-am facut casa in drum si incurc circulatia, aici vorbim de un serviciu/bun pe care eu nu-l doresc - am si eu drepturi de consumator, aici nu e chestie de imposibilitate - cred ca nu ma intelegeti...
Daca nu vreti sa fiti implicat in plati pentru persoane sau servicii pentru administrarea acestei proprietati comune, aveti o singura optiune de facut: sa renuntati la a locui intr-un condominiu si sa va cumparati o casa sigur la curte.
Asa mi-au spus si cei de la primarie, chiar cu impertinenta specifica functionarului roman - ma rog, nu am intrat in polemica pe acest subiect, pot doar sa ma bucur ca tot la un venit de doi lei raman - pe masura impertinentei... Problema nu este unde vreau sa stau ci ca aceste AL/AP sunt paravanul unui furt national savarsit de toate regiile locale sau de stat, unde politicul este 100% implicat si ca folosesc aceste regii ca pomana electorala sau santaj electoral - si va continua acest furt atat timp cat prostii sunt majoritatea.
@elga50: sunteti implicat(a) intr-o asociatie AL sau AP, ca prea sunteti "biased"...