avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian1977

Activitate Iulian1977

Am primit un raspuns din partea ANPC, insa acesta este identic cu cel primit din partea companiei E.ON - o aiureala. In urma unei discutii telefonice purtata cu inspectorul ANPC care s-a ocupat de caz, acesta mi-a dat dreptate insa mi-a spus ca nu stie ce sa faca in acest caz :) Cu alte cuvinte, numai la statul roman sa nu apelezi... Cum adica institutia statului pusa sa protejeze consumatorul roman nu stie ce sa faca?
Bun, acum ce fac eu mai departe?
@Adriantot:

Nu avem lift. Toti proprietarii (20 apartamente) au contract cu societatea de salubritate si de gaz, la fel se poate incheia si cu o firma de curatenie (7-8 lei pe luna de apartament). Cine vrea asociatie sa-si faca insa nu ne mai obositi pentru ca sunteti direct implicati (gen @elga50) si interesati sa va luati bani din aceste aberatii (a se citi asociatii).
@cosdep: Un raspuns foarte bine documentat. Multumim!

Cum era si evident, exista multe alte acte normative care ne protejeaza drepturile cetatenesti in fata unor abuzuri. ANRSC(si ANRE etc.) este o cloaca de imbuibati politic iar asociatiile fie de locatari, fie de proprietari paravanul in spatele caruia se comite un furt national. De ce? Pentru ca majoritatea cetatenilor acestei tari sunt prosti. De cele mai multe ori nu ai cu cine discuta, sunt manipulati electoral cu subventiile la caldura sau se duc repede sa plateasca pe motiv "ca sa nu se adune la intretinere" - desi au centrala termica proprie!

De ce pana la emiterea acelui vestit ordin nu se platea caldura degajata de aceste tevi? Pentru ca se sufocau in pragul falimentului toate CET-urile din tara cu ultimii rai platnici care au ramas bransati si ce s-au gandit, sa mulga ce se mai poate de la cei corecti care se saturasera de ei si si-au montat centrala de apartament. Ex: In orasul Botosani, iarna trecuta, factura celor debransati era mai mare cu 20% decat a celor bransati la CET. :))

Tevile cu agent termic care trec prin apartament: aceste instalatii pot fi modificate usor cu contorizare pe orizontala - nu sunt elemente critice ale condominiului(pereti, casa scarii, subsol, acoperis, etc.) - nu se poate pretinde "ca asa e blocul hai pa plateste ca nu putem face nimic". Sunt doar niste instalatii cum este si cablul de internet sau cel de TV prin care un furnizor vrea sa-si distribuie "marfa" catre clienti.

Concluzie: va sugerez sa faceti cum fac eu si altii in situatia de fata: refuzati plata acestor sume pretinse, puneti banii deoparte pentru un avocat bun, in cazul in care sunteti chemati in instanta de catre asociatie - daca aveti timp si chef. In cazul meu, ma rog de AL, in modul cel mai serios, de 3 ani sa ma cheme in instanta si AL nu vrea... :) Oare de ce?
[...]obiectul proprietăţii comune forţate îl constituie toate părţile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.


Ce treaba au tevile(caldura degajata) de care m-am plans initial (si in principal) cu "proprietatea comuna fortata" ?
Eu am contract semnat cu toti furnizorii de utilitati si servicii si nu am nevoie de nicio asociatie.

Si da, am o solutie: CCR declara neconstitutionala Legea 230/2007 in intregime, se da un termen de un an(prin HG) pentru toti furnizorii ca sa-si rezolve cu fiecare client in parte furnizarea serviciilor - cine nu vrea poate sa-si ia "bocceaua" si sa plece in lume.

Tot in lume si tot cu "bocceaua" pleaca in consecinta si toti angajatii asociatiilor (AL sau AP).

--QED
Daca o AL nu s-a transformat in AP inseamna ca L230/2007 nu se aplica si in cazul AL, corect? Cei de la primarie mi-au spus ca AL au fost si ele "adoptate" de L230... ce am mai ras impreuna... =D>

Daca o AL continua sa-si desfasoare activitatea desi legile dupa care functiona au fost abrogate, cum se numeste acest fapt? Tot ce semneaza administratorul, toate chitantele emise, salariile pe care le incaseaza ce caracter eu?

Dv. cumparati orice doriti numai in situatia in care aveti de ales, dar locuind intr-un condominiu care a fost proiectat si construit cu instalatii care deservesc toate apartamentele, nu mai aveti de ales si nu va intreaba nimeni daca vreti sa cumparati sau nu, ci vi se pretinde sa platiti pentru un serviciu de care beneficiati, chiar daca nu sunteti dispus sa-l acceptati sau sa-l recunosteti. Asta se datoreaza faptului ca locuiti intr-un condominiu cu proprietate comuna fortata pe care ati acceptat-o atunci cand ati cumparat.


In baza carei legi se pretind aceste sume? Ca daca este vorba de L230, nu se aplica, corect?
Ba mai mult, se pot modifica instalatiile inainte de a pretine aceste sume? Se pot. Cum de ex. am fost "obligati" de furnizor(firma privata), pe cheltuiala proprie, sa modificam instalatia de gaze, cu contorizare pe orizontala si contract individual. Deci exista cel putin un precedent.
Aici nu e vorba ca mi-am facut casa in drum si incurc circulatia, aici vorbim de un serviciu/bun pe care eu nu-l doresc - am si eu drepturi de consumator, aici nu e chestie de imposibilitate - cred ca nu ma intelegeti...

Daca nu vreti sa fiti implicat in plati pentru persoane sau servicii pentru administrarea acestei proprietati comune, aveti o singura optiune de facut: sa renuntati la a locui intr-un condominiu si sa va cumparati o casa sigur la curte.


Asa mi-au spus si cei de la primarie, chiar cu impertinenta specifica functionarului roman - ma rog, nu am intrat in polemica pe acest subiect, pot doar sa ma bucur ca tot la un venit de doi lei raman - pe masura impertinentei... Problema nu este unde vreau sa stau ci ca aceste AL/AP sunt paravanul unui furt national savarsit de toate regiile locale sau de stat, unde politicul este 100% implicat si ca folosesc aceste regii ca pomana electorala sau santaj electoral - si va continua acest furt atat timp cat prostii sunt majoritatea.

@elga50: sunteti implicat(a) intr-o asociatie AL sau AP, ca prea sunteti "biased"...
Prin anii '70, un idiot comunist a venit cu ideea de a face aceste asociatii pentru a ingrasa c**ul unor puturosi care nu fac mai nimic si vor salarii mari - aceste asociatii inca exista. Cum era la comunisti?: noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc!?

Locuiesc intrun imobil(bloc) care a facut parte dintro asociatie de locatari infiintata in anul 1979. Aceasta asociatie nu s-a transformat in AP c.f. L230/2007.

De ce ne mai trebuie aceste ineptii de asociatii pentru a ne administra? De ce trebuie sa ma asociez eu cu un betiv oarecare de la etajul 1 pentru a plati doamna care matura casa scarii? De ce pretind aceste asociatii costuri cu caldura pentru cei cu centrala termica atat timp cat puteau sa-si faca contorizare pe orizontala si nu sa-mi spuna "pai da' stii trec coloanele prin apartamentul tau"? Pai poate tu te incalzesti de la mine si nu invers! Ca zice ANRE aberatii, asa si? Ati auzit de Constitutie si de dreptul meu de a cumpara numai ce doresc? Ca nu se pune problema ca mi-am facut casa pe DN1 si nu pot trece camioanele de casa mea - sunt doar niste idioate de tevi! Se pot schimba cum am facut cu cele de gaz si am contract cu firma de gaz - nu trece teava pe la vecin!

Va dau un contra-exemplu: in Republica Moldova (si fosta URSS) nu au existat asociatii de acest gen - toata lumea avea contrat de utilitati si tot comunisti erau si ei. O aberatie mai mare... Doamne Fereste!

Intrebare: pot face o plangere penala pentru fals intelectual si uz de fals inpotriva persoanelor care inca se pretind presedinte, administrator, etc. al unei asociatii de locatari(AL) care continua sa "functioneze" in afara Legii 230/2007?
Pe 7 mai 2015 ma trezesc cu gazul oprit si galagie pe casa scarii. Niste indivizi de la E.ON Distributie Gaz cica faceau niste lucrari la instalatia de gaz metan. Evident ca ma apuca nervii si le fac un mic scandal cu intrebari de genul: "Da’ lucrarile astea nu se anunta din timp?" si unul imi raspunde: "Pai va anuntam acum".
Acestia pleaca la cateva minute, urc un etaj mai sus (unde este amplasat contorul) si constat ca mi-au schimbat contorul insa fara sa fiu prezent, fara sa semnez si eu de predare/primire, fara sa primesc macar o hartie (la fel si in cazul vecinilor).

In urma acestor intamplari am trimis prin email o sesizare catre E.ON Servicii Clienţi si primesc astazi un raspuns halucinant:

"Înştiinţarea privind înlocuirea contorilor în blocul dvs. a fost afişată pe uşa de la intrarea în imobil cu 48 de ore înainte .
Schimbarea mijlocului de măsurare gaze naturale a fost efectuată în prezenţa unui reprezentant al familiei care a refuzat semnarea buletinului de mişcare a mijlocului de măsurare."

Acest raspuns contine doua minciuni ordinare pentru nu s-a afisat evident nimic si nici nu s-a pus problema de refuz atat timp cat nimeni nu a fost intrebat de prezenta sau semnat. Toti vecinii au patit la fel.

Va rog sa-mi dati o idee de ce pot face in acest moment, atat timp cat le-am comunicat ca nu recunosc noul mijloc de masurare, ba mai mult nici nu stiu cat afisa acel contor cand l-au luat. Au facut modificari la mijloacele de masurare in baza carora trebuie sa emita urmatoarea factura pe care o voi contesta la ANPC. Altceva ce pot face ?

Va multumesc.

PS: In anul 2007, cand s-a refacut intreaga instalatie de gaze pentru toti locatarii, am semnat de primire pentru acel contor de gaze.
Răspuns la discuția lamurire succesiune
narcisa_salbatica a scris:

Daca ceilalti mostenitori renunta la dreptul ce le revine, dvs. deveniti proprietarul unic al imobilului.


Au trecut 7 luni de la deces, la revedere, au renuntat deja...

În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul sãu, din motive de fortã majorã, instanta judecãtoreascã, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit împiedicarea.
Răspuns la discuția lamurire succesiune
Eu stiam ca rudele mentionate mai sus pot pretinde parte DOAR timp de 6 luni de la deces... corect ?



CODUL CIVIL

SECTIUNEA II
Despre renuntarea la succesiune

Art. 700. Dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de la deschiderea succesiunii.

În cazul când mostenitorul a fost împiedicat de a se folosi de dreptul sãu, din motive de fortã majorã, instanta judecãtoreascã, la cererea mostenitorului, poate prelungi termenul cu cel mult 6 luni de la data când a luat sfârsit împiedicarea. (C. civ. 692, 709, 1890).