Fata de acte se poate mari suprafata cu 15%, iar pe restul se poate inscrie posesia in cartea funciara.
De ex. teren de 1.000 mp in titlu si 1.500 mp in teren = 1.000 + 15% = 1.150 mp intabulat drept de proprietate si 350 mp intabulat posesie.
Buna ziua!
Ce se întâmplă cu diferența de suprafață găsită la măsurători pentru cartea funciara ,in plus fata de titlul de proprietate?Menționez că nu am făcut nicio modificare cu vecinii .
Imobilul și terenul aferent l am dobândit prin cumpărare în urmă cu multi ani.
Nu ati citit cu atentie,eu sunt la plata cu ora ,16 ore pe saptamana ,incadrata cu salariul unui angajat la peste 41 ani vechime,grad I ,profesor studii superioare de lunga durata.
Buna ziua!
Ma numesc Elena ,sunt pensionara ,am lucrat in invatamant ca profesor cu studii superioare,grad didactic I, 41 ani.
In anul 2018 ,octombrie m am incadrat la plata cu ora,avand scris in contractul individual de munca 16 ore pe saptamana,pe post de profesor invatamant primar.Incadrarea este conform legii 387 din17decembrie 2009,art.II,pentru profesor cu studii superioare.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Cum trebuie calculata valoarea unei ore ?
Mentionez ca atat cat timp am lucrat , plata cu ora s a facut 1/72 ca a unui profesor cu studii superioare..
Am colectiv de elevi sub educare ,nu primesc spor de dirigentie.Pana acum am fost platita la 1/72 ,iar astazi ma anunta ca vrea sa ma plateasca la 1/80,cu 16 ore pe saptamana, adresa de la ISJ spune ca norma mea didactica are 20 ore.Nu mai inteleg nimic.Sunt tare nemultumita de ce salariu primesc,indeplinind aceleasi cerinte ca un coleg cu aceleasi studii si vechime.Pe mine ma intereseaza valoarea unei ore, la plata cu ora.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Sunt rezident de anul trecut si am luat un post la un spital dintr-un oras. Anul acesta am sustinut din nou examenul de rezidentiat.As dori sa renunt la postul din acel spital .Va rog sa-mi spuneti daca voi fi obligat sa returnez banii primiti timp de un an de zile.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati!
Am revenit din concediu crestere copil ,un an de zile am stat,lucrez la o firma privata. .Sunt incadrata avand PFneplatitor de TVA.Vreau sa stiu daca beneficiez de program de lucru redus pana la varsta copilului de 2 ani si de acea indemnizatie de 500 lei asa cum se spunea.
Multumesc anticipat!
Sunt nascuta in iulie 1957 ,am 36 ani vechime si as dori sa stiu cand pot iesi la pensie fara penalizare.Va rog sa-mi spuneti daca concediile medicale fac parte din stagiile asimilate?
Multumesc anticipat!
Doresc si eu o lamurire .Trebuie sa dau in judecata o institutie la tribunal in vederea emiterii unui act.Pentru ca nu pot sa particip din motive ,am facut procura pentru altcineva care este din alta localitate.Pe scurt :daca locuiesc intr-un judet si vreau sa dau in judecata la tribunalul din judetul in care locuieste cel caruia i-am facut procura ,pot face acest lucru?
Multumesc anticipat!