Din ianuarie 2013 sunt angajata la o firma din Romania, cu munca la domiciliu.
Datorita faptului ca locul meu de munca imi da posibilitatea de lucra de oriunde, locuiesc cu sotul meu care isi are locul de munca in strainatate.
Problema mea este acum, ca sunt insarcinata si dupa cum am citit in OUG nr. 111/2010 pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa locuiesc in Romania impreuna cu copilul pentru care solicit drepturile.
Intrebarea mea este ce posibilitati legale am pentru a beneficia de indemnizatie fara sa fiu nevoita sa ma mut acasa.
In opinia mea legislatia actuala nu este corecta din punctul de vedere ca limiteaza dreptul cetatenilor de libera circulatie si de sedere in cadrul Uniunii Europene. Daca de ani de zile imi platesc toate taxele si impozitele statului roman, cum e posibil sa nu-mi acorde toate drepturile la indemnizatie doar pentru ca nu traiesc in tara?
Institutia la care lucrez este in curs de reorganizare, asa mi-am dat seama ca de mai mult de un an am implinit 5 ani vechime in munca, dar si de atunci primesc doar 5% spor de vechime, nu 10% cum ar trebui conform legii.
Intrebarea mea este daca pot sa cer de la angajator plata retroactiva a sporului
Doresc sa-mi dau demisia de la locul de munca, as dori sa stiu ca taierea de 25% din salariu (sunt bugetar), poate fi considerat ca incalcarea de catre angajator a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca, sau trebuie sa-mi motivez demisia fara preaviz altfel?
Multumesc
Am sunat la ITM si am intrebat din nou acolo, au zis sa dau declaratia pe propria raspundere ca s-a pierdut, am intrebat si despre anunt in Monitorul Oficial, au zis din nou ca nu trebuie anuntat.
Problema e cu timpul, deoarece dureaza pana cand apare anuntul :(
Mi-am pierdut mai demult carnetul de munca.
Acum vreu sa ma angajez la o firma. Am intrebat la ITM daca trebuie sa anunt pierderea in Monitor, si mi-au zis ca nu, pentru ca oricum nu mai emit carte de munca noi.
Angajatorului cand s-a dus cu contractul de munca au spus ca nu pot lua contractul pana cand nu e anuntat pierderea.
Ce pot sa fac? Este destul de urgent aceasta angajare.
:(