avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum ma pot angaja la o firma daca mi-am pierdut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum ma pot angaja la o firma daca mi-am pierdut carnetul de munca ?

Mi-am pierdut mai demult carnetul de munca.
Acum vreu sa ma angajez la o firma. Am intrebat la ITM daca trebuie sa anunt pierderea in Monitor, si mi-au zis ca nu, pentru ca oricum nu mai emit carte de munca noi.
Angajatorului cand s-a dus cu contractul de munca au spus ca nu pot lua contractul pana cand nu e anuntat pierderea.
Ce pot sa fac? Este destul de urgent aceasta angajare.
:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 27 Aprilie 2010
fiind un document personal, trebuie anuntata pierderea la Monitorul Oficial. dupa aceasta etapa solicitati ITM-ului reconstituirea vechimii in munca in baza inregistrarilor din baza de date a acestora. succes!
iar la noul angajator dati o declaratie pe prorprie raspundere ca ati pierdut carnetul de munca, ca acesta a fost declarat pierdut in Monitorul Oficial nr..... din.......
Am sunat la ITM si am intrebat din nou acolo, au zis sa dau declaratia pe propria raspundere ca s-a pierdut, am intrebat si despre anunt in Monitorul Oficial, au zis din nou ca nu trebuie anuntat.
Problema e cu timpul, deoarece dureaza pana cand apare anuntul :(
pai nu cred ca e nevoie sa astepti sa apara anuntul..ai nevoie doar de dovada ca ai dat anuntul..chitanta etc.
Daca va duceti dimineata sa dati anuntul , acesta va apare repede .... eu am avut o speta de acest gen , am mers dimineata la M.Of. cand s-a deschis si la ora 14 in aceeasi am avut si M.Of in care a aparut anuntul cu pierderea carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa carte de munca ancarapan ancarapan Buna seara, O cunostinta mi-a prezentat urmatoarea speta: a fost angajat acum 15 ani la o firma de transport in Bucuresti,dupa care a plecat la munca in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA unul din viitorii mei angajati declara ca are cartea de munca in alt judet, si nu a mai solicitat-o de vreo 15 ani. cum o vom putea procura? (vezi toată discuția)
Catre de munca pierduta husaru anca husaru anca buna ziua , mi am pirdut cartea de munca iar va rog sa mi spuneti care este porcedura ??????????? pentru incepout am publicat in monitorul oficial dar ... (vezi toată discuția)