multumesc pentru raspuns, dar cum nu sunt o buna cunoscatoare a vocabularului juridic, intreb din nou: daca bunul care garanta creditul a fost instrainat de catre socetate inainte de intrarea in insolventa, acesta nemaiputand fi evaluat de catre administratorul sindic sau lichidator, cu ce suma se poate inscrie banca creditoare in tabelul definitiv al creantelor? cu suma pe care societatea o datoreaza pana in acel moment (incluzand dobanzi si penalitati)? Pe mine ma intereseaza ce suma poate pretinde de la mine societatea care a cumparat creanta? Poate fi o suma mai mare decat cea cu care s-a inscris banca la masa credala? Cum pot verifica acesta suma? Tabelul creantelor este public?
Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin semnate de fiecare din cei trei asociati.Ulterior sotul meu a iesit din srl vanzand partile sale sociale. Societatea a vandut bunul dar nu a mai achitat ratele la banca din 2010. Sotul meu a primit somatii de plata in baza biletului la ordin semnat, la fel si ceilalti fosti asociati intre care exista litigii pe rol.Nimeni nu a achitat nimic. Intre timp un alt creditor a solicitat insolventa societatii, de un an s-a declansat acesta procedura dar inca nu s-a declarat falimentul din cauza ca intre cei doi fosti parteneri ai sotului meu sunt niste procese pe rol. De cand s-a declansat procedura insolventei nu am mai primit de la banca nimic. Acum de cateva zile am aflat ca banca a cesionat creanta catre o alta societate care inca nu ne-a contactat. Intrebarea mea este: odata cu intrarea in insolventa banca creditoare (sau orice alt creditor al societatii) mai poate adauga dobanzi datoriei existente? Dupa ce crediorii se inscriu la masa credala, datoria societatii creste in continuare cu dobanzi si penalitati?
Buna seara! Va rog sa -mi raspundeti la urmatoarea intrebare :
daca am cumparat din Germania un autovehicol second-hand si l-am vandut aici mai scump trebuie sa platesc impozit pe diferenta (adica pe profitul realizat din vanzare) ? Sau doar cei care fac mai mult de o tranzactie de genul acesta ca persoane fizice au ceva de platit catre stat? Multumesc mult.
Buna seara!
Va rog sa-mi dati si mie o indrumare referitor la aplicabiliatea acestei legi. Din cate am aflat Curtea Constitutionala s-a pronuntat la sfarsitul lunii trecute, considerand neconstitutionala ordonanta care limita despagubirile catre fostii detinuti politici la maxim 10.000 euro, dar tot atunci a considerat si art.5 alin 1, lit. a) ca fiind neconstitutional, in principiu motivand ca aceasta lege este o reglementare paralela cu legea 118/1990.
Tatal meu este fost detinut politic cu o condamnare de 5 ani, confiscarea totala a averii, eliberat cu mentiunea de a nu parasi domiciliul 1 an dupa eliberare. Tocmai am apelat la un cabinet de avocatura pentru a depune o plangere in baza legii 221/2009.
Intrebarea mea este: in conditiile discutate de Curtea Constitutionala, are rost sa merg mai departe? Poate tatal meu spera sa aiba castig de cauza in instanta prin solicitarea de daune materiale?
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie : daca sunt angajata cu norma partiala, cartea de munca fiind depusa la ITM Cluj, trebuie s-o ridic si s-o predau pt prelucrare?
La cine se refera mai exact HG 1456/2009 ?
multumesc foarte mult, mai am o nelamurire: daca din cauza acestei amenzi coroborate cu alte datorii pe care societatea le are in acest moment, se declansaza procedura falimentului, fostii administratori mai pot fi trasi la raspundere ?
sotul meu, ca fost asociat , mai are inca de recuperat sume cu care a creditat societatea
m-am confruntat cu aceeasi problema, firma mea fiind intreprindere micro pana in 2004. Am fost actionati in instanta in 2009 pentru neplata facturii care acoperea o perioada din 2004-2006. si am fost obligati la plata taxei doar pt perioada cat societatea a fost platitoare de imp pe micro, adica vreo 60 lei +penalitati, dintr-un total de 445 lei
Multumesc pt raspuns. Dar raspunderea ii apartine fiecarui administrator in parte, adica o eventuala amenda se imparte la trei, avand in vedere ca erau trei administratori cu aceleasi drepturi si obligatii? Oricum amenda care se va da va fi si pentru fapte din mandatul actualului administrator. Sotul meu este tras la raspundere doar daca actualul administrator se indreapta impotriva lui in instanta?
Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
sotul meu a fost asociat si administrator intr-un srl impreuna cu inca doi asociati.
Toti trei au avut parti sociale egale ca nr, toti au fost administratori fara ca statutul sa defineasca expres atributiile fiecaruia, pe perioada 2006-februarie 2009, cand sotul meu a vandut partile lui sociale. Acum, in iunie 2010 se desfasoara un control de la finante , serviciul tva si s-au constatat lipsa unor declaratii pt achizitii intracomunitare atat pe parcursul anului 2007, cat si in 2008,2009, 2010. -sume nu foarte mari, s-au achizitionat piese auto, societatea desfasurand activitate de transport. La momentul primelor achizitii am avut un control fiscal si am intrebat daca acele piese trebuie raportate prin declaratia 390 iar inspectorii de atunci au spus ca nu. Societatea are si un contract de consultanta si serv contabile cu o soc de contabilitate care prin contract asigura depunerea decl fiscale. In momentul acesta, probabil ca societatea va primi o amenda pentru nedepunerea decl respective. Va rog sa-mi spuneti daca sotul meu , ca fost asociat si administrator are vreo raspundere?
cum se imparte raspunderea intre administratori?
cum se imparte eventuala culpa, avand in vedere ca aceste declaratii nu au fost depuse atat in mandatul sotului meu cat si in mandatul actualului administrator?
stiu ca administratorii raspund solidar cu societatea, dar raspund si in solidar unii cu altii?
sau actualul administrator poate cere despagubiri societatii care a prestat serv contabile?