avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate fital

Activitate fital

Discuție mostenire
Buna ziua! Suntem mostenitori dupa tatal meu: fratele, mama mea si eu. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care am facut o intelegere verbala cu fratele si mama astfel incat eu sa raman mostenitor al casei parintesti. Momentan nu am posibilitate de a intabula casa.
Răspuns la discuția indemnizatie de somaj
Nu am putut depune dosarul pt ca nu mi s-a eliberat carnetul de munca deoarece angajatorul nu a depus declaratiile la ITM, drept pt care i-am actionat in instanta.
Sunt inregistrata in baza lor de date, dar nu voi primi indemnizatia pana ce voi depune si carnetul de munca.
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca mai beneficiez de indemnizatie de somaj, in conditiile in care carnetul de munca mi s-a inchis cu data de 01.04.2010, in urma unui proces incheiet in data de 10.09.2010. In baza de date la agentia de somaj sunt inregistrata cu data de 08.04.2010
Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cate zile de concediu medical poate acorda medicul de familie. Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti de catre cine e platit concediul medical: de catre angajator sau de catre CAS? Va multumesc.
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
Intr-un ospiciu, 15 nebuni stau agatati de tavan. La un moment dat intra un doctor care le striga:
- A venit toamna!
13 nebuni cad jos de pe tavan.
- Voi de ce nu va dati jos? ii intreaba doctorul pe ceilalti doi.
- Noi suntem conifere!:D
Discuție termen
Imi puteti spune in cat timp de la depunerea dosarului pt deschiderea unui proces primesc citatie. Va multumesc.
Discuție posibil proces
Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: firma la care am lucrat se afla in procedura llichidare. Administratorul firmei mi-a facut o adresa catre ITM cu incheierea CIM cu data de 01.04.2010, eu lucrand pana in data de 15.02.2010. De la ITM m-au trimis inapoi la angajator sa imi faca adresa de inchidere CIM cu data de 01.01.2010 pt ca declaratiile la ei nu au fost depuse numai pana in decembrie 2009. Angajatorul sustine ca a depus fisele fiscale la finante si nu poate da adresa respectiva cu data de 01.01.2010. A zis ca el nu e raspunzator de faptul ca declaratiile nu au ajuns la ITM. Am luat legatura si cu lichidatorul si mi-a spus ca el imi poate inchide CIM cu ultima data cu care s-au depus declaratii, pt ca el nu a primit nici un act privitor la acesta problema. Am fost sfatuita sa merg in instanta, dar nu stiu pe cine dau de fapt in judecata: pe angajator sau pe lichidator.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția lipsa teren
Acel act nu a fost cuprins in hotarare judecatoreasca pt ca procesul a fost deschis cu alte parti, el fiind atunci martor. Dar in cazul in care intra cu gardul pe proprietatea mea ce e de facut?
Discuție lipsa teren
Am si eu o intrebare: locuiesc la casa si vecinul din fata mi-a tot spus ca, dupa schita de proprietate, nu ii iese suprafata de pamant. Intentia lui este de a sparge gardul si al face cu un metru in curtea mea. Ideea este ca in 1999 a fost deschis proces in legatura cu casa si acel vecin, care este fratele socrului meu, a fost de acord sa i se dea o bucata de pamant in alta parte, compensand lipsa terenului. Eu detin un act facut in prezenta avocatului pentru aceasta intelegere. In spatele gradinii curge un mic rau, dar schita nu urmareste cursul apei. Masuratoarea facuta de noi pe terenul nostru e OK, iesind suprafata trecuta in schita, dar vecinul zice ca avem mai mult teren ca el. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.:(