avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Activitate Birsanu Elena-Raluca

Activitate Birsanu Elena-Raluca

Răspuns la discuția PFA cu mai multe CAEN-uri?
Puteti defasura aceasta activitate in cadrul uni PFA.
Va puteti adauga noua activitate-intermediere, gasiti codurile in CAEN- la PFA-ul existent. Trebuie sa mergeti la ORC sa compeltati niste formulare si sa platiti o taxa. Nu puteti detine mai multe PFA-uri.
Avand in vedere ca nu infiintati un PFA nou, ci doar extindeti obiectul de activitate, nu aveti nevoie sa faceti dovada existentei anumitor aptitudinie necesare in desfasurarea noii activitati.
In ceea ce priveste cuantumul debitului, Legea 85/2006 prevede clar : pragul minim este o creanta de 30.000,pentru creditori, iar pentru salariati, 6 salarii medii pe economie.
Asta inseamna " sa fie intrunite conditiile Legii 85, pentru ca de aici se pleaca, de la cuantumul debitului. Nu inteleg de ce spuneti ca indepliniti conditiile Legii 85, cand debitul este asa de mic. :-/
Răspuns la discuția schimbare sediu PFA
Va trebuie un contract de inchiriere sau de comodat pentru noul sediu, pe care il depuneti la ORC in original, impreuna cu o copie certificata dupa contractul de vanzare-cumparare sau alt act care dovedeste proprietatea asupra imobilului unde va schimbati sediul.
In privinta vechiului sediu, in cazul in care contractul de inchiriere sau comodat nu a ajuns la termen si nu inceteaza de drept, trebuie sa-l reziliati.
Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la ORC cu actele , sa completati un formular si sa platiti o taxa. Vor opera cei de la ORC modificarile necesare in baza de date.
Răspuns la discuția Renuntare sediu PFA
Cu placere. Ma bucur ca v-am fost de folos.
In primul rand, pentru o activitate care presupune comert nu puteti sa faceti punct de lucru in apartament.Sediu, da. Chiar daca nu faceti zgomot si nu perturbati linistea vecinilor, aveti nevoie de acordul lor pentru infiintarea sediului.
Daca vreti neaparat sa faceti un punct de lucru in apartament, orientati-va spre activitati care sunt din sfera dumneavoastra de interes, dar care nu presupun comertul.

Răspuns la discuția lichidare sau faliment?
@casanova: Cand am spus "afirmatii gratuite" m-am referit la ceea ce ati scris dumneavoastra, si anume ca raspunsul meu este "complet eronat".
Un raspuns complet eronat ar fi fost daca nu era deloc documentat sau daca nu ar fi fost prevazut deloc de lege.
Eu am spus ca am oferit una dintre solutii, poate nu neaparat cea mai avantajoasa material, dar cu siguranta nu una "complet eronata'.
Lichidatorul trebuie sa justifice onorariul, asa ca nu poate lua "triplu fata de un expert contabil".

Pe acest site utilizatorii vor informatii utile si nepartinitoare, nu suntem aici sa denigram profesiile care nu ne plac., pentru ca o astfel de atitudine nu este constructiva.
Nu exista astfel de conditii cu privire la spatiu.
Răspuns la discuția Renuntare sediu PFA
Pentru schimbarea sediului la PFA trebuie sa mergeti la ORC sa completati un formular si sa achitati o taxa.
Puteti sa va schimbati sediul in apartamentul unde locuiti: faceti un contract de comodat intre PFA si parintii dumneavoastra, ca proprietari. (comodatul este de fapt, o inchiriere cu titlu gratuit).
Mergeti la ORC cu acest contract de comodat, in original, si cu o copie dupa contractul de vanzare-cumparare a apartamentului si se va opera in baza de date schimbarea sediului.
Răspuns la discuția insolventa
In cazul in care planul de reorganizare nu este respectat sau esueaza, se trece la faliment si va inscrieti la masa credala.
Răspuns la discuția Faliment
Legea 85/2006 prevede doar raspunderea administratorului.