avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate miami

Activitate miami

M-am interesat si la ITM, si mi-au confirmat ca se vor inregistra si functionarii publici. Dar dupa ce vor apare normele, metodologia si adaptarea aplicatiei.
Informati-i si pe cei interesati...
In Ord.20/2016 După articolul 7 din Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 877 din 28 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu următorul cuprins:
“Art. 7^1. – (1) Fiecare instituţie şi autoritate publică are obligaţia de a înfiinţa registrul general de evidenţă prevăzut la art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru personalul care este plătit din fonduri publice potrivit dispoziţiilor prezentei legi, cu respectarea dispoziţiilor privind protecţia datelor cu caracter personal, precum şi, dacă este cazul, a dispoziţiilor privind protecţia informaţiilor clasificate...... "
Va rog sa ne lamuriti daca de la 1 august 2016 toate entitatile publice, inclusiv cele deconcentrate, vor inregistra in aplicatia REVISAL datele persoanelor care sunt functionari publici .
Multumesc!
Răspuns la discuția Decontare deplasari
Ar fi o sugestie buna.... insa tarifele pe care le aplicam sunt fixe, deci nu avem posibilitatea modificarii lor. Cheltuielile de deplasare sunt decontate separat, incadrate pe articolul bugetar destinat acestora. Parerea mea (doar personala, fara sa regasesc acest detaliu in legislatie) ar fi ca decontarea se poate face si pentru deplasarea cu autoturism proprietate personala inregistrat pe numele sotului, sotiei, copilului, parintilor, daca acestia fac parte din aceeaci familie. Intreabarea este daca e corecta decontarea acestor cheltuieli de transport?
Avem incheiate contracte de prestari servicii cu persoane care efectueaza deplasari lunare in localitati din judet. Pentru aceasta ei depun spre decontare ordinele de deplasare pentru care s-au facut cheltuieli cu combustibilul consumat. In situatia in care persoana contractata efectueaza deplasarea cu o masina proprietate a sotului (sotiei) sau autoturism luat prin contract de comodat special pentru aceasta activitate, se pot deconta cheltuielile pentru combustibilul consumat? Este strict legat numele persoane din ordinul de deplasare, cu proprietarul masinii cu care s-a efectuat deplasarea?
Multumesc!
Va rog sa ma lamuriti daca situatia crearii locurilor vacante de munca prin plecarea unor persoane, functionari publici, trebuie depusa si la AJOFM ? Mentionez ca actualizarea bazei de date a functionarilor publici o raportam lunar forului ierarhic superior.
La 31 dec.2012 am in debitul contului 117 suma de 10000 lei si in debitul contului 121 suma de 15000 lei.
Care sunt inregistrarile corecte la deschiderea exercitiului financiar?
(ref. contabilitatea institutiilor publice)
Răspuns la discuția Declaratia 200 si 205
Va multumesc pentru rapiditatea si claritatea raspunsurilor dvs. !

Răspuns la discuția Declaratia 200 si 205
Multumesc de raspuns....
Doar ca unele persoane au incheiate si contracte individuale de munca cu aceeasi unitate sau cu alt angajator. Deduc ca raspunsul este acelasi: nu au obligatia de a depune si ei declaratia 200. Adevarat?