Nu inteleg, exista o lege de acordare a tichetelor de masa in care se spune ca se acorda persoanelor angajate cu contract individual de munca. Dar problema este ca directorul institutiei are contract de management si nu mi se pare corect sa nu beneficieze de tichete de masa.
Va multumesc
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am transmis in Revisal un contract de munca la care am trecut din greseala ca este cu durata nedeterminata si de fapt trebuia pe durata determinata.
Pot face corectia in Revisal???
membrii externi din comisiile de evaluare oferte la un concurs de solutii pot fi remunerati si daca da care este suma cu care acestia se pot plati? Cu multumiri
Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel inferior (studii medii) specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant
Intrucat prevederile citate din HG 500/2011 fac referire la elementele prevazute la art. 17 alin (3) din Codul Muncii (elemente prevazute in contractul individual de munca), intelegem ca in registrul de evidenta al salariatilor se declara doar sporurile prevazute in contractul individual de munca si nu cele acordate in baza Codului muncii sau ale contractului colectiv de munca aplicabil.
Mai mult, in Specificatiile tehnice privind intocmirea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor publicate pe site-ul oficial al Inspectiei Muncii, sporurile sunt definite ca fiind sporurile cu caracter permanent de care salariatul beneficiaza in baza contractului individual de munca unde acestea sunt evidentiate. Dar sporul de noapte poate fi modificat de la luna intrucat numarul orelor de noapte variaza de la o luna la alta, situatie in care modificarea sporului este impusa de timpul lucrat in conditiile pentru care se acorda sporul si nu de vointa partilor exprimata intr-un act aditional la contractul individual de munca.
Aceste aspecte au fost scapate din vedere la adoptarea HG 500/2011.
Intr-o astfel de situatie, pana la publicarea in Monitorul Oficial a unui act normativ care sa clarifice situatia inregistrarii in ReviSal a sporurilor, consideram ca sporul de noapte va fi inregistrat in ReviSal daca este stabilit prin contractul individual de munca. Dupa ce a fost stabilit si inregistrat in ReviSal cel mai tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, orice modificare a sporului de noapte in baza unui act aditional la contractul individual de munca se va inregistra in ReviSal cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii respectiv, in ziua anterioara expirarii termenului de 20 de zile de la apariatia modificarilor.
Daca sporul este acordat in baza Codului muncii sau a contractului colectiv de munca si nu a contractului individual de munca, consideram ca nu se inregistreaza in ReviSal.