Lucrez intr-o institutie de stat - directie de asistenta sociala din anul 2003 ca asistent social cu studii superioare. In prezent sunt incadrata in gradatia 3 clasa de salarizare 49. Unii dintre colegii mei, cu vechime mai mica si/sau cu studii medii au salariul net mai mare. In momentul in care am intrebat daca mi se poate mari si mie salariul mi s-a raspuns faptul ca cei mentionati mai sus sunt trecuti cu functia de inspectori de specialitate, care le da posibilitea sa dea examen pentru o noua treapta de salarizare si eu nu. Exista vreo posibilitate de obtine un salariu mai mare? (mentionez ca in prezent cuantumul acestuia este de 1125 lei) Multumesc!
Sunt incadrata in gradul Accentut (handicap fizic) si sunt salariata la o unitate bugetara, cu program normal de lucru (de 8 ore/zi) avand dreptul de neimpozitare a salariului. As dori sa stiu daca, pe langa acesta mai am dreptul la sporuri sau altceva. In plus, am auzit ca se discuta faptul ca si persoanele cu handicap vor plati din 2011 impozitul pe salariu. Este adevarat?
Multumesc! Nu stiam care sunt datele de care aveti nevoie.
1. reducerea varstei standard - datorita conditiilor speciale si deosebite de munca: 5 ani si 6 luni;
2. Stagiul complet de cotizare realizat (conform L. 19/2000) 34 ani si 2 luni
total stagiu de cotizare realizat 44 ani o luna si 10 zile din care in gr. a II a 25 ani, 11 luni 27 zile
In momentul in care si-a depus dosarul la casa de pensii i s-a supus ca nu conteaza grupa, nu i se mai ia in calcul grupa.
Pentru toti acei ani de munca, tata a considerat faptul ca pensia in valoare de 580 este foarte mica. A sperat ca recalcularea i-ar aduce o marire a pensiei.
A facut apoi o sesizare la casa pensiilor si i s-a raspuns ca, intrucat data de pensionare este la 01.01.2008, cererea de recalculare a pensiei pentru limita de varsta prin utilizarea unui stagiu complet de cotizare de 20 ani este respinsa.
Multumesc pentru raspuns! Revin la mesajul anterior adaugand datele solicitate de duumneavoastra:
Tatal meu a iesit la pensie la varsta de 59 ani si 3 luni cu 44 de ani de munca dintre care 27 ani ca sofer profesionist - grupa a II a. Anii de munca: 1966 - 2008 (intrerupere 1 an si 4 luni din cauza serviciului militar). Are dreptul la recalcularea pensiei in functie de grupa a II a?
Data nasterii tatalui meu este: 02.11.1948
Data deschiderii drepturilor initiale de pensie este: 01.01.2008.
Date din decizie: total stagiu de cotizare conform L. 3/1977: 25 ani, 11 luni, 27 zile.
Avand ca data de deschidere a drepturilor de pensionare 01.01.2008, de ce nu mai are dreptul la recalculare ? Multumesc anticipat! multa sanatate!
Tatal meu a iesit la pensie la varsta de 59 ani si 3 luni cu 42 de ani de munca dintre care 27 ani ca sofer profesionist - grupa a II a. Anii de munca: 1966 - 2008 (intrerupere 1 an si 4 luni din cauza serviciului militar). Are dreptul la recalcularea pensiei in functie de grupa a II a?