avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate dkrutsch

Activitate dkrutsch

am avut un PV de contraventie contestat la judecatoria saliste judetul sibiu unde mi s-a respins cererea. am facut recurs la tribunal in termen in luna iulie. nici pina azi nu se vede pe portal.just.ro alocarea unui termen la tribunalul sibiu. recursul se vede inregistrat pe portal.

intrebare: ce se intimpla cu dosarul ? exista vreo limita pina la care tribunalul poate aloca termen ?
Răspuns la discuția Executare silita
pur si simplu cu ordonanta de plata merg la un executor ? in timisoara sau in slatina olt ?
am obtinut o sentinta care nu a fost atacata pentru anulare pentru un rau platnic al meu cu suma de 6200 lei. judecatoria a emis ordonanta de plata in acest sens.

evident debitoarea nu a platit nici acum.

ce trebuie sa fac in continuare ? ordonanta este data de judecatoria timisoara iar debitoarea este in slatina olt.

este suficient daca duc sentinta la un executor judecatoresc ? in timisoara sau in slatina ?

stiu ca nu voi avea ce sa execut pe firma deoarece a avut atita "prezenta de spirit" sa vinda intre timp totul de pe firma si acum nu mai sint active deloc pe firma.

este asociat unic si administrator unic.

intrebare: daca nu am ce executa silit ce pot face ? ma pot indrepta impotriva administratorului ? suma nu este de natura sa pot incepe o insolventa.

Răspuns la discuția Neonorare plata factura
in conf. cu noua procedura notificarea de plata trebuie trimisa recomandata cu confirmare de primire prin posta si cu continut DECLARAT ! trebuie dat un termen de plata nu mai mic de 15 zile de la data cind rau platnicul primeste recomandata. din experienta insa va zic ca nu va ridica recomandata ceea ce insa nu e nici un fel de problema, dvs. trebuie doar sa faceti dovada comunicarii in instanta, ceea ce aveti. apoi trebuie sa scoateti de le registrul comertului 2 certificate constatatoare, unul pe firma dvs. si unul pe cel al debitoarei. apoi cu achitarea sumei de 200 lei taxa de timbru puteti incepe o procedura de somatie de plata prin instanta in conf. cu prev. art 1013 NCPC si urmatoarele. atentie OG 5 si 119 pe baza carora se judeca pina nu demult sint abrogate din februarie anul acesta odata cu intrarea in vigoare a noului CPC.
am o factura de 8500 lei neincasata la termenul convenit de la clientul meu. pe procedura noua a ordonantei de plata am vreo sansa ? somatie a fost trimisa in conf. cu prev. NCPC cu continut declarat care nu a fost ridicata si a venit inapoi. acum instanta imi cere sa fac dovada de sediu al debitoarei, in RECOM apare sediu expirat. pot sa ma adresez de exemplu la ANAF prin care sa imi comunice daca debitoarea isi transmite declaratiile periodice ? ma gindesc ca ar fi o dovada ca functioneaza. pe de alta parte stiu sigur ca firma functioneaza. este un club si organizeaza in fiecare saptamina tot soiul de event-uri. sau de exemplu o adresa catre primarie sa-mi comunice daca firma cu pricina are autorizatie de functionare valida ? totusi, se mai poate face ceva ?
Discuție OUG 119/2007
pina la urma aceasta OUG 119/2007 se mai aplica sau e abrogata ? eu stiu ca a fost abrogata odata cu intrarea in vigoare a noului CPC. in legis zice ca art. 83 din Legea 76/2012 a abrogat-o in februarie.
da, sigur ca da, am trimis cu continut declarat, foaie de inventar
care este procedura de urmat in cazul in care se trimite somatia de plata prevazuta la art. 1014 in CPC insa clientul refuza sa o accepte de la postas sau nu se prezinta la ghiseul postal in urma ce a primit un aviz de recomandata de la postas ?

ideea este ca va fi reavizat de posta in 5 zile si dupa alte 10 zile se intoarce la expeditor.

intrebare: se considera comunicarea indeplinita de catre instanta si se poate proceda la solicitarea emiterii ordonantei de plata ?
Răspuns la discuția OG 2 / 2001
este oarecum similar cu: inregistrat pe radar in timisoara si oprit in constanta; cred ca de aceea in acel OG 2 / 2001 se face precizarea ca agentul constatator este cel care trebuie sa intocmeasca procesul verbal; ori in situatia de fata agentul constatator era intr-o localitate si masinile erau oprite la vreo 10 km mai incolo. nu cred ca exista vreo lege care sa defineasca distanta intre locul inregistrarii pe radar, adica locul inregistrarii contraventiei si locul unde sa te opreasca patrula.
Răspuns la discuția OG 2 / 2001
rectific, este vorba despre art. 16 si nu de 31 ... am tiparit eu gresit.

Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.