avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate noormarie

Activitate noormarie

Buna ziua,

Va rog frumos, daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns:

In ce conditii poate fi obligat la plata unor cheltuieli pentru repararea unui drum de acces ( partial deteriorat, dar pe care inca se poate cicula), a unui co-proprietar care nu dispune de fonduri pentru acoperirea cheltuielilor? Poate fi obligat respectivul co-proprietar sa plateasca in conditiile in care nu exista factura pentru efectuarea reparatiile?

Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul oferit.
Am o intrebre la dvs.

Doamna Presedinte mentioneaza in hartie: "cand pretinde ca e plecata, se inchide in casa, nu foloseste gazul si nu aprinde lumina noaptea sa nu-si desconspire prezenta si se uita la telenovele turcesti cat este ziua de lunga"

Se poate considera afirmatia de mai sus ca fiind hartuire?

Cod penal: Hartuire: Art. 208.
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Va multumesc
Buna ziua,

Mama mea are o problema cu presedintele blocului de can a inceput sa sesizeze niste neregului in calculul intretinerii.

Acum cateva luni, fiul presedintei facea zgomot in miez de noapte, iar mama a fost la ei la usa sa-l roage sa inceteze. Fiul presedintei a deschis usa si a lovit-o cu piciorul pe mama. A doua zi, mama a fost la politie si a depus plangere (din pacate nu a fost si la IML). Politia l-a vizitat, dar nu s-a schimbat nimic.

Zilele trecute s-au luat de mama din nou, iar Presedinta a pus la avizier o hartie in care o descrie pe mama in fel si chip. In afara de asta, doamna declara urmatoarele "cand pretinde ca e plecata, se inchide in casa, nu foloseste gazul si nu aprinde lumina noaptea sa nu-si desconspire prezenta si se uita la telenovele turcesti cat este ziua de lunga".

Va rog frumos, ce pot sa fac in aceasta situatie? pe cale amiabila nu se poate intampla nimic. Unde se poate incadra o astfel de situatie? Ce lege ii permite doamnei Presedinte sa faca asa ceva? Ce ii da dreptul doamnei sa puna o astfel de hartie la avizierul blocului?

Va multumesc frumos.
Nu exista Asociatie de proprietari.

hob a scris:

in primul rand trebuie sa precizati daca aveti asociatie de proprietari

cu asociatie se poate instala avand acordul a 2 treimi din proprietari.....fara asociatie nu vad vreo sansa

Instalare bariera pe un drum de acces

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 10 case. Toate casele au acces la drumul public printr-un drum privat (drum de acces, cota parte individual 10%).

Intrebarea mea este: se poate instala o bariera pe acest drum privat, fara acordul tuturor coproprietarilor?
Va rog frumos, puteti sa-mi indicat legea si articolul?

Va multumesc
Discuție Radiere ipoteca
Buna seara

In anul 1995 am contractat un credit ipotecar pentru achizitionarea unui apartament. Creditul a fost acordat pentru o perioada de 15 ani. In anul 2000 am achitat integral creditul. Anul acesta (2016) am facut cadastrul si intabularea êntru acest apartament dar nu am facut si radierea ipotecii.
Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti ce ar trebui sa facsi unde ar trebui sa ma adresez pentru radierea ipotecii? Aveti idee cam cat dureaza radierea ipotecii?

Va multumesc
Buna seara

Un prieten de-al meu a cumparat un imobil in Decembrie 2015. In contractul de vanzare compare scrie; "Subsemnatul....., declar că am vizionat și verificat imobilul, având posibilitatea conform legii să beneficiez de asistență de specialitate și nu am constatat nici un viciu ascuns."

Intrebarea mea este:
In cazul in care prietenul meu gaseste vicii ascunse la 1 an de zile dupa ce a cumparat imobilul respectiv, poate el sa mai ceara ca remedierea lor sa fie facuta de catre vanzator (dezvoltator)?

Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
Pai cum ramane cu cei 2 copii minori? Ei nu aveau dreptul la mostenire?
In componenta masei succesorale a intrat numai terenul primit de bunicul meu ca veteran de razboi. Casa si terenul afferent a fost donat de catre bunicul meu si cea de-a Doua sotie celui de-al treilea copil resultant din a doua casatorie. Ce drept ave a cea de-a Doua so tie sa semneze in actul de donatie?