avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare bariera pe un drum de acces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare bariera pe un drum de acces

Instalare bariera pe un drum de acces

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 10 case. Toate casele au acces la drumul public printr-un drum privat (drum de acces, cota parte individual 10%).

Intrebarea mea este: se poate instala o bariera pe acest drum privat, fara acordul tuturor coproprietarilor?
Va rog frumos, puteti sa-mi indicat legea si articolul?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
noormarie, utilizator
in primul rand trebuie sa precizati daca aveti asociatie de proprietari

cu asociatie se poate instala avand acordul a 2 treimi din proprietari.....fara asociatie nu vad vreo sansa
Nu exista Asociatie de proprietari.

hob a scris:

in primul rand trebuie sa precizati daca aveti asociatie de proprietari

cu asociatie se poate instala avand acordul a 2 treimi din proprietari.....fara asociatie nu vad vreo sansa

in acest caz nu se poate instala.....probabil cei care nu sunt de acord se pot razgandi daca ceilalti acopera tot costul si permit accesul in egala masura oricarui proprietar
daca e drum privat e al tuturor in cota parte, nu aveti cum sa montati fara acordul tutiror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au proprietarii în privința barierei de acces când au drept de servitute pentru drumul de acces într-un ansamblu rezidențial? cyan cyan Intr-un ansamblu rezidential constituit din case, proprietarii au drept de servitute nelimitat pentru drumul de acces, dreptul de servitute este mentionat in ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari la case Miha Munteanu Miha Munteanu Buna ziua, Am o intrebare legata de constituirea unei asociatii de proprietari intr-o zona de case unde exista doar jumatate dintr-un drum de acces in cota ... (vezi toată discuția)
documente necesare montare bariere pe proprietatea privata KGF77 KGF77 Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu rezidential si firma cu care dorim sa montam bariere de acces in complex ne solicita A C si acord cu privire la montarea ... (vezi toată discuția)