avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Mama mea are o problema cu presedintele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Mama mea are o problema cu presedintele blocului de ...

Buna ziua,

Mama mea are o problema cu presedintele blocului de can a inceput sa sesizeze niste neregului in calculul intretinerii.

Acum cateva luni, fiul presedintei facea zgomot in miez de noapte, iar mama a fost la ei la usa sa-l roage sa inceteze. Fiul presedintei a deschis usa si a lovit-o cu piciorul pe mama. A doua zi, mama a fost la politie si a depus plangere (din pacate nu a fost si la IML). Politia l-a vizitat, dar nu s-a schimbat nimic.

Zilele trecute s-au luat de mama din nou, iar Presedinta a pus la avizier o hartie in care o descrie pe mama in fel si chip. In afara de asta, doamna declara urmatoarele "cand pretinde ca e plecata, se inchide in casa, nu foloseste gazul si nu aprinde lumina noaptea sa nu-si desconspire prezenta si se uita la telenovele turcesti cat este ziua de lunga".

Va rog frumos, ce pot sa fac in aceasta situatie? pe cale amiabila nu se poate intampla nimic. Unde se poate incadra o astfel de situatie? Ce lege ii permite doamnei Presedinte sa faca asa ceva? Ce ii da dreptul doamnei sa puna o astfel de hartie la avizierul blocului?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:43, 23 August 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca poti cere consultanta juridica aici - [ link extern ]
Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania
Nu mai stiu daca si primaria de sector are un departament care se ocupa de asociatiile de proprietari si abuzurile acestora
Nu are dreptul de a afișa o asemenea hârtie.
Puteti afișa și dvs. o hârtie tot la.fel ca deși nu aveti dreptul nici ei nu au.

Se poate deschide proces dar sunt cazuri dificile acestea.
Va poate costa destul.de.mult și avocatul deoarece este destul de multa bătaie de cap.

Puteti sesiza și.compartimentul din primărie ca sa ii atenționeze.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul oferit.
Am o intrebre la dvs.

Doamna Presedinte mentioneaza in hartie: "cand pretinde ca e plecata, se inchide in casa, nu foloseste gazul si nu aprinde lumina noaptea sa nu-si desconspire prezenta si se uita la telenovele turcesti cat este ziua de lunga"

Se poate considera afirmatia de mai sus ca fiind hartuire?

Cod penal: Hartuire: Art. 208.
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Va multumesc
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pntru a printampina situatiile neplacute nu generati si nu favorizati discutiile care pot degenera
Viata la bloc nu este pe cat de roz si de linistita ne dorim iar astfel de sitiatii trebuiesc solutioate cu intelegere,cu intelepciune si cu toleranta
Atat timp cat presedinta si fiul se angajeaza in acte si actiuni cu evolutie litigioasa,nu este de preferat sa participati si dv ,deoare este evident ca presedinta se considera superioara ca vataful pe mosie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli asociatie proprietari andreea_sd andreea_sd M-am mutat de aproximativ 2 luni cu chirie intr-un bloc cu cateva apartamente. Administratora de bloc are 92 de ani si este partial incapabila sa inteleaga ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! asociatia noastra are 3 blocuri. anul trecut s-a facut ... pojoga pojoga Buna ziua! Asociatia noastra are 3 blocuri. Anul trecut s-a facut o adunare generala fara a face si o reconvocare conf legii (au fost doar 14 ). ... (vezi toată discuția)
salarii secrete în asociație de proprietari, subsol tehnic plin de cartofi, pepeni și butelii de aragaz. căror autorități mă îndrumați să mă adresez? cornaca cornaca Buna ziua va adresez mai multe solicitari : Locuiesc intr-un bloc, scara cu 32 propietari. Platim presedinte,administrator, un om de tine cheile de la subsol ... (vezi toată discuția)