avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vicii ascunse - cumparare imobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vicii ascunse - cumparare imobil

Buna seara

Un prieten de-al meu a cumparat un imobil in Decembrie 2015. In contractul de vanzare compare scrie; "Subsemnatul....., declar că am vizionat și verificat imobilul, având posibilitatea conform legii să beneficiez de asistență de specialitate și nu am constatat nici un viciu ascuns."

Intrebarea mea este:
In cazul in care prietenul meu gaseste vicii ascunse la 1 an de zile dupa ce a cumparat imobilul respectiv, poate el sa mai ceara ca remedierea lor sa fie facuta de catre vanzator (dezvoltator)?

Va multumesc
Desigur ca are dreptul la daune daca sunt vicii ascunse, Viciile ascunse sunt cele care apar dupa un anumit timp de la cumparare si care nu puteau fi prevazute la momentul intrarii in posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse imobil. cum pot obliga fostul proprietar să le remedieze? Ani cosma Ani cosma Buna seara! Am cumparat in martie o casa. Proprietarul s-a angajat ca pana la 23 aprilie imi preda casa imprejmuita, racordata la utilitati si fara vicii ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)