Buna ziua,
am o intrebare la dvs si v-as ruga tare mult sa-mi acordati un raspuns in masura timpului pe care il aveti,
ca urmare a scaderii activitatii la firma in care lucrez s-a luat hotararea ca pe lunile noiembrie , decembrie si ianuarie sa se incheie un contract de 4 ore pe luna !? ( salariu de 20 de lei)....In aceste conditii, in cazul in care as ramane insarcinata in perioada imediat urmatoare mi s-ar acorda indemnizatia pe parcursul a celor 2 ani ( sau 1 an) avand in vedere conditiile descrise mai sus? Adica aceste 3 luni mi s-ar lua in calcul la calcularea perioadei necesare pt acordarea acestei indemnizatii?
Multumesc anticipat pt raspuns!!
O zi buna!!!
NU ERA LA IESIREA DIN service, scuze.....ci in curtea service-ului, cel lovit se indrep[ta spre iesire....mergea in linie dreapta spre poarta , iar cel care a intrat in el... a vrut sa intoarca masina si nu s-a asigurat daca trece sau nu cineva pe culuoarul de iesire (ca sa zic asa)....asta a fost.
daca la iesirea dintr-un service se intampla un accident si vinovatul ( nu a acordat prioritate de dreapta) nu vrea sa dea celui lovit asigurarea pe motiv ca nu este drum public......are dreptate???
multumesc pt raspuns!!
CRED CA VA GANDITI LA CEVA FOARTE GRAV....VA SCRIU MAI JOS CE S-A INTAMPLAT DE FAPT :)
IERI am fost la pescuit cu sotul meu si un prieten , ei avand permis de pescuit pe prut eu fiind insotitoarea sotului meu. Cu noi insa a fost si cumnata mea cu prietenul ei....care nu aveau permis....si oricum nu aveau de gand sa pescuiasca ( au venit in concediu la noi de la arad si au vrut sa mearga si ei sa vada prutul - in fine). problema este ca au fost amendati de o d-na de la pol de frontiera pt ca '' au incalcat linia de frontiera'' sau ceva de genul acesta scrie pe procesul verbal.
intrebarea mea este : aceste amenzi date de politia de frontiera se prescriu? ei vor pleca din tara peste 2 saptamani....vor intampina vreun fel de problema la vama? mentionez ca, cumnata mea are adresa din arad trecuta pe buletin - si acum pe amenda dar ea nu mai locuieste acolo de 2 ani....iar prietenul ei in braila. amenda este luat pe raza mun iasi.
daca nu platesc aceste amenzi...exista riscul ca in timp ele sa creasca?
buna ziua,
amenda data de politia de frontiera este contraventionala? daca nu se achita se pun penalizari? Sau se prescrie peste o anumita perioada de time?
sigur era vorba de 20 de euro, dar a omis sa mai puna si ''0'':)
Buna ziua,
Sotul meu a intrat in somaj anul trecut incepand cu 01. august. I s-a spus ca o sa primeasca somaj timp de 6 luni. A fost ok, pana acum, primea banii cam pana in 20 ale lunii. Problema este ca pe ultima luna, ianuarie, nu i-a venit somajul nici pana acum. A trecut postasul pe la noi, pt ca i-a lasat cuponul de pensie soacrei mele si l-a intrebat de banii lui, acesta spunandu-i ca nu are nimic pt el. A mai stat cateva zile si a mers la posta de care apartinem sa intrebe si acelasi raspuns, nimic pt el.
Este posibil sa nu mai primeasca banii pe ultima luna? Carnetul si l-a vizat in data in care trebuia. Unde ar trebui sa mearga sa intrebe daca o sa-i mai vina sau nu banii pe luna ianuarie?
Multumesc frumos pt raspuns!
O zi buna!!
As dori va rog, daca se poate, niste informatii privind felul in care as putea obtine in vederea pensionarii sporul pt grupa a 2-a si sporul pt orele de noapte pe care le-am obtinut lucrand la SOCIETATEA SUVEICA UNITATEA B din Bucuresti, intre aprilie 1976 -august 1979.
Am intrat pe site-ul celor de la arhivele nationale si am trImis e-mail la secretariat si alte departamente de acolo , dar pana in prezent nu am primit nicun raspuns.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un nr de telefon sau adresa de e-mail sau sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt a obtine aceste documente, eventual firma de lichidare care a preluat acesta societate .
Multumesc foarte mult.
Nu cred ca nu i se platesc darile la stat si spun asta pt ca m-ati facut curioasa si am cautat si eu cu cnp-ul meu, si mi-a spus la fel, ba ca nu este cnp-ul valid, ba ca nu sunt asigurata, iar eu stiu sigur ca seful meu plateste toate contributiile, pt ca, fie eu fie un coleg de-al meu ducem op-urile cu platile la institutiile statului.
As dori va rog, daca se poate, niste informatii privind felul in care as putea obtine in vederea pensionarii sporul pt grupa a 2-a si sporul pt orele de noapte pe care le-am obtinut lucrand la SOCIETATEA SUVEICA UNITATEA B din Bucuresti, intre aprilie 1976 -august 1979.
Am intrat pe site-ul celor de la arhivele nationale si am trImis e-mail la secretariat si alte departamente de acolo , dar pana in prezent nu am primit nicun raspuns.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un nr de telefon sau adresa de e-mail sau sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt a obtine aceste documente, eventual firma de lichidare care a preluat acesta societate .
Multumesc foarte mult.