avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate laumotor

Activitate laumotor

multumesc.
Buna ziua. Sunt pensionar la limita de varsta. Pana sa ma pensionez am lucrat si aproape doi ani in Germania cu contract pe Germania. Cum as putea sa intru in posesia contributiei de acolo sau cum s-ar putea valorifica in Romania? Multumesc !
Răspuns la discuția Varsta pensionare
Nu inteleg daca cei 5 ani se scad din 65 sau din 58. Eu asa percep (probabil pentru ca asa vreau) ca cei 5 ani se scad din 58, bine-nteles la 43 ani vechime nu 40.
Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ani vechime; 65-7=58 . Deci limita de varsta este de 58 ani din care scazand 5 ani rezulta ca la 53 ani pot iesi la pensie anticipat.
Multumesc.
Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar nici pana azi 05 Noiembrie nu mi-a fost inmanata hotararea judecatoreasca, ce-mi este necesara pentru eventuale cai de atac.Trebuie sa mai astept sau trebuie sa intreprind ceva pentru a intra in posesia hotararii?
Multumesc.:)
Răspuns la discuția pensie
multumesc mult pentru raspuns.
Discuție pensie
Cum ma ajuta privitor la varsta de pensionare respectiv cuantumul pensiei faptul ca pe langa activitatea principala am mai avut un job cu contract de munca pe de 4 ore si am absolvit si o facultate la zi.
Va multumesc:)
Răspuns la discuția comunicare hotarare
multumesc.
Răspuns la discuția comunicare hotarare
procesul s-a judecat in mai, hotararea s-a dat in iunie, a trecut cam mult timp. Este posibil sa nu se mai trimita hotararea partilor in astfel de situatii sub rezerva obligativitatii acestora de a se informa asupra hotararii?
M-am judecat cu un furnizor de servicii si nu mi s-a comunicat hotararea (as fi dorit sa fac recurs pentru ca am vazut hotararea judecatoreasca pe saitol judecatoriei).
Ce pot sa fac?