avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate laumotor

Activitate laumotor

Răspuns la discuția Varsta pensionare
Nu inteleg daca cei 5 ani se scad din 65 sau din 58. Eu asa percep (probabil pentru ca asa vreau) ca cei 5 ani se scad din 58, bine-nteles la 43 ani vechime nu 40.
Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ani vechime; 65-7=58 . Deci limita de varsta este de 58 ani din care scazand 5 ani rezulta ca la 53 ani pot iesi la pensie anticipat.
Multumesc.
Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar nici pana azi 05 Noiembrie nu mi-a fost inmanata hotararea judecatoreasca, ce-mi este necesara pentru eventuale cai de atac.Trebuie sa mai astept sau trebuie sa intreprind ceva pentru a intra in posesia hotararii?
Multumesc.:)
Răspuns la discuția pensie
multumesc mult pentru raspuns.
Discuție pensie
Cum ma ajuta privitor la varsta de pensionare respectiv cuantumul pensiei faptul ca pe langa activitatea principala am mai avut un job cu contract de munca pe de 4 ore si am absolvit si o facultate la zi.
Va multumesc:)
Răspuns la discuția comunicare hotarare
multumesc.
Răspuns la discuția comunicare hotarare
procesul s-a judecat in mai, hotararea s-a dat in iunie, a trecut cam mult timp. Este posibil sa nu se mai trimita hotararea partilor in astfel de situatii sub rezerva obligativitatii acestora de a se informa asupra hotararii?
M-am judecat cu un furnizor de servicii si nu mi s-a comunicat hotararea (as fi dorit sa fac recurs pentru ca am vazut hotararea judecatoreasca pe saitol judecatoriei).
Ce pot sa fac?
unchiul meu locuieste de 15 ani intr-o casa la tara , casa care a apartinut bunicii lui apoi matusii lui pe care a ingrijit-o pana la moarte, dar care nu i-a facut act pe casa si ce este mai prost , este ca nu exista nici un act al casei.la primarie plateste impozit pe casa si teren. ce se poate face sa fie in regula? multumesc.
Discuție abuz al bancii
In 2008 am facut imprumut ipotecar de 43.000 euro, costul total fiind de 96.900euro platibili in 300 luni(ASA AM BATUT PALMA).Cind sa schimbat legea(dobanda fiind in functie de euribor, totalul de plata se ridica la 97.608 euro, mai mult cu 708 euro.Anul acesta am fost concediat si am solicitat o restructurare a creditului si dupa doua luni de analize si doua randuri de acte cerute de banca, mi=au pus la dispozitie spre analiza o oferta de restructurare prin aplicarea careia costul total al imprumutului ar fi de 101.524 euro pentru aceeasi perioada, mai mult cu 4.624 euro . cum credeti ca ar trebui sa raspund acestui abuz? va multumesc.