Buna seara,
Vreau sa va prezint o situatie delicata, in care se afla mai multi locatari ai unui imobil. Intr-un final s-au adunat banii pentu dezmembrare si intabulalarea fiecarei locuinte, dar cand am primt chitanta (la o saptamana dupa ce au fost incasati banii, pentru ca, motivase casierul, a comadat chitantierul tarziu), am descoperit ca nu avea nici numar de inregistrare, ba mai mult, cred ca este o chitanta din aceea veche. Cand i-am atras atentia, casierul s-a simtit ofensat si mi-a replicat ca nu stiu eu nimic despre contabilitate. (Am comparat chitantele cu cele pe care le aveam de la CAR, si am vazut diferenta, asa ca sunt sigura ca a taiat chitante false). Problema e ca, si casierul de la Asociatia de Proprietari, incaseaza bani taind tot astfel de chitante, iar oamenii spun ca dintotdeauna a fost la fel.( Locuiesc de doar 2 luni aici).
As dori, daca se poate, un sfat, ce pot face pentru a-mi recupera banii? Casierul sustine ca a platit avocatul si ca s-au inceput demersurile, dar cand am solicitat ca avocatul sa vina, sa vorbeasca cu oamenii, sa ni se spuna in ce faza au ajuns aceste demersuri, ni s-a spus ca avocatul e foarte ocupat.
Unde pot depune o plangere? La Politie? La Garda Financiara?La Fisc?
Orice sfat e binevenit!
Va multumesc!
Buna seara!
Am cateva intrebari legate de intabularea unei locuinte. Aceasta a fost cumparata cu 7 ani in urma dar, pentru ca nu se facuse inca dezmembrarea locuinteler s-a facut doar un antecontact de vanzare-cumparare incheiat la notar. Acum dorim sa intabulam locuinta. Problema este ca vanzatorul locuintei ( cel care detine a contractul de vanzare-cumparare a locuintei cu societatea initial detinatoare), a decedat acum o luna. Singurele sale rude in viata sunt fratele si mama lui.
Este posibil ca acesti unici mostenitori sa aiba dreptul la o parte din locuinta?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a putea intabula locuinta?
Va multumesc.
Sanatate si numai bine!
Buna ziua!
Sotul meu a fost incadrat ca Reprezentat vanzari din data de 18.03.2010 pe perioada nedeterminata. Pentru perioada 01.05.2010-14.05.2010 i s-a spus sa-si faca cerere de concediu fara plata, desi si-a continuat activitatea. Acum i s-a spus sa-si ridice cartea de munca de la ITM Bv pentru ca urmeaza sa fie incadrat la alta firma (cel putin teoretic) a aceluiasi patron. Numai ca in cartea de munca apare din 18.03.2010 pana in 14.05.2010 ca fiind in concediu fara plata, lucru complet fals avand in vedere ca el a lucrat si astazi la aceasta firma. Contractul de munca i-a fost incheiat in data de 14.05.2010, cf. Art. 55 b, deci nu are drept nici la somaj. La ITM i s-a spus ca ei nu pot face nimic, cu toate ca a facut o sesizare . Sa fie oare asa?
Va rog mult sa-mi dati un sfat. :(