avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... A lucrat si lucreaza, dar in cartea de munca apare ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

A lucrat si lucreaza, dar in cartea de munca apare ca fiind in concediu fara plata.

Buna ziua!
Sotul meu a fost incadrat ca Reprezentat vanzari din data de 18.03.2010 pe perioada nedeterminata. Pentru perioada 01.05.2010-14.05.2010 i s-a spus sa-si faca cerere de concediu fara plata, desi si-a continuat activitatea. Acum i s-a spus sa-si ridice cartea de munca de la ITM Bv pentru ca urmeaza sa fie incadrat la alta firma (cel putin teoretic) a aceluiasi patron. Numai ca in cartea de munca apare din 18.03.2010 pana in 14.05.2010 ca fiind in concediu fara plata, lucru complet fals avand in vedere ca el a lucrat si astazi la aceasta firma. Contractul de munca i-a fost incheiat in data de 14.05.2010, cf. Art. 55 b, deci nu are drept nici la somaj. La ITM i s-a spus ca ei nu pot face nimic, cu toate ca a facut o sesizare . Sa fie oare asa?
Va rog mult sa-mi dati un sfat. :(
Cel mai recent răspuns: danielanicol , utilizator 14:48, 28 Iunie 2010
-daca are dovezi scrise, cum ca a lucrat si nu a fost in concediu fara plata, poate sa apeleze la Tribunal, dar cred ca este nevoie si de un avocat care sa il indrume pas cu pas
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator
Atat timp cat sotul dvs a semnat cererea de concediu fara plata si nu are nici o dovada ca ar fi solicitat intreruperea acestuia va fi dificil obtinut o solutie favorabila, dar nu imposibil. In instanta puteti aduce inscrisuri si martori care sa declare ca sotul dvs a lucrat in aceasta perioada si prin urmare trebuia platit conform contractului.
In ceea ce priveste incetarea contractului cu art 55, lit b, adica prin acordul partilor, puteti contesta doar daca sotul dvs nu a semnat incetarea. Daca a semnat nu aveti ce face.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
aianaa, utilizator
Puteti face o plangere penala impotriva angajatorului pentru fals sub semnatura privata daca CIM a fost incheiat fara semnatura sotului dvs, iar daca se va constata infractiunea, ca parte vatamata faceti cere la aceeasi instanta penala pentru repararea prejudiciului.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Vlad Arabela Vlad Arabela buna ziua am o problema mai delicata pe data de 13 aprilie 2010am fost sunata de patroana si mi-a spus ca nu ma mai poate sa ma tina ca nu are bani sa ma ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor fara acordul angajatului Andrada Voicu Andrada Voicu Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata. Acest contract a fost inregistrat la ITM in data de 20 iulie 2009 cu incepere din 1 ... (vezi toată discuția)
Ajutor ptr. somaj vatrai vatrai BUNA .am lucrat la sncrr cu contractul de munca pe perioada nedeterminata incepand cu data de 24 02 2008 si pana la 01.09.2009 (mentionez ca eu astazi am luat ... (vezi toată discuția)