avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate luciamihalache

Activitate luciamihalache

Buna ziua. Sunt beneficiara a O.G. 105/1999 in calitate de urmas al unui refugiat. Acordarea drepturilor banesti s-a prorogat din nou pana in 2024 sau "sine die" dupa parerea mea. Intrebarea este : pot beneficia de asigurarea de sanatate ? (nu sunt pensionara si pana acum plateam aceasta asigurare).
Multumesc pentru raspuns dar in Codul Muncii art 114 scrie ca "Durata maximă legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare." Oricum as calcula, depasesc 48/ saptamana!
Sunt angajata cu norma intreaga in "privat". Pot sa am inca o norma intreaga intr-o institutie de cultura ca si "personal artistic"? Mentionez ca in acest al doilea caz nu este necesara prezenta mea fizica 8 ore /zi!
Buna ziua,
incepand cu anul trecut echipe care sustin ca reprezinta MOL Romania instaleaza dispozitive pentru masuratori/prospectiune pe terenuri aflate in proprietatea mea. Desi am notificat in repetate randuri celor care se ocupa de asta faptul ca nu mi s-a cerut acordul de a incalca proprietatea si oricum nu sunt de acord - se pare ca nu intereseaza pe nimeni . Cui ma pot adresa ?
Am intrebat la ANAF si am obtinut urmatoarele raspunsuri (pentru depasire plafon 22800)
1.asistenta contribuabili (telefonic) Nu trebuie depusa declaratia pentru ca plateste arendatorul
2.inspector directia teritoriala ANAF: Trebuie depusa pentru ca asa scrie in lege
3.asistenta contribuabili (telefonic) (din nou. din sediul ANAF) : Trebuie depusa ,nu avem inca norme de aplicare dar probabil arendatorul nu va mai retine CASS, daca nu, paguba contribuabilului
Pentru nedepasire e optional.
Oricum am intrat in SPV si voi astepta ultima secunda........................
Arendasul deduce si vireaza cota de 25% pentru CASS din sumele ce mi se cuvin. ,Cum fac . calculez eu diferenta ? Oricum plata arendei se face dupa luna august si oricum in doua transe de regula septembrie si decembrie. Platesc anul acesta 25 % raportat la venitul de anul trecut ?
Am inteles dar voi mai avea calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate chiar daca sumele pentru CASS sunt mai mici de 1900*25%?
Daca am venituri numai din arenda terenului agricol care sunt sub venitul minim 22800lei/an, cum procedez ? Mai depun sau nu declaratia 600 ?Mi se retine oricum impozitul pe venit si CASS dar voi mai avea calitatea de asigurat ? Pot opta sa nu mai platesc CASS ?
Va multumesc pentru raspuns, Am vorbit la Primarie , m-au trimis la Politie de unde m-au trimis la Primarie s.a.m.d Voi depune o reclamatie scrisa dar presupun ca in scurta vreme vor avea si Primaria si Politia o problema cu adevarat serioasa pentru ca peretele din fata al casei se va darama in sosea .Sper doar sa nu pateasca cineva ceva ! Am incercat sa semnalizez pericolul macar sa nu circule copiii pe trotuar in drum spre scoala .Celor de la Primarie nu le pasa !
Mostenitorii sustin ca nu ii interesaza casa si din cate stiu nu au inceput succesiunea . Nu pot sa iau legatura decat cu unul dintre mostenitori, restul sunt fie plecati din tara fie in alte localitati si nimeni nu le cunoaste adresa. Am incercat sa ii contactez prin rudele lor dar refuza sa stea de vorba cu mine.
Multumesc pentru raspuns, asa o sa fac .