avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate LORENA.C

Activitate LORENA.C

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!
Buna ziua,
"Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani."
Intrebarea mea este, daca si copiii (majori) care urmeaza o forma de invatamant pe teritoriul altui stat UE, pot beneficia dreptul la pensie de urmas, de pe urma tatalui decedat, pensionar in Romania.
Multumesc!
Discuție custodie minor
Buna ziua,
As avea urmatoarea speta:
Tatal unui minor in varsta de 3 ani a decedat in urma cu aproximativ jumatate de an. Mama copilului il neglijeaza. Ce sanse ar avea in instanta bunica paterna sa obtina custodia minorului?
Multumesc!
Discuție custodie minor
Buna ziua,
As avea urmatoarea speta:
Tatal unui minor in varsta de 3 ani a decedat in urma cu aproximativ jumatate de an. Mama copilului il neglijeaza. Ce sanse ar avea in instanta bunica paterna sa obtina custodia minorului?
Multumesc!
Răspuns la discuția credit persoana decedata
Multumesc tututor pentru raspunsuri.
:ok:
Buna ziua,
O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in valoare de 10.000 pentru care mai are de achitat rate inca vre-o 8 ani. Sotia si copiii nu au stiut nimic de acest credit deoarece erau despartiti in fapt dar nu si de drept. Acum banca creditoare a inceput sa faca presiuni asupra sotiei pentru plata ratelor, dar aceasta pe langa faptul ca nu a stiut si nu a beneficiat de acest credit, se afla si in imposibilitate de plata, deoarece veniturile pe care le are nu ii permit acest lucru. Cum se poate apara persoana fata de pretentiile bancii? Nu ar fi trebuit ca banca sa incheie si o polita de asigurare de viata tinand cont de faptul ca a fost un credit de nevoi personale si nu era garantat de nimeni si de nimic?
Multumesc anticipat.
Cod Fiscal
Art. 155. - (1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi lucrătoare a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel târziu până în cea de-a 15-a zi lucrătoare a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă.
asa cum spunea Dl_costas: "puteti sa le trimiteti factura prin corespondenta ( in original prin posta recomandata cu AR, curierat rapid, in copie pe fax, e-mail ) trimiteti si o notificare sau instiintare de plata in acelasi mod ...nu uitati sa aveti confirmare de primire a documentelor" ... dar cel mai bun era un contract in care se stipulau conditii si termene de plata, iar pe banii primiti avans trebuia sa faceti chitanta pe care sa specificati eventual " cv avans conform contractului nr. ... din data... Nu se pune problema ca nu puteti proba faptul ca a-ti efectuat respectiva lucrare ... problema se pune exact in privinta platii si a conditiilor de plata...
daca nu ai nimic la mana e mai greu... chiar daca iti sunt "prieteni", tot ar fi trebuit sa faci un contract cu ei, pentru avans ar fi trebuit sa tai chitanta, la predarea lucrarii trebuia emisa factura si asa mai departe... daca nu ai facut asa ceva e cam greu, poti fi buna de plata fata de firma ta, fata de care ai garantat tu cumva pentru efectuarea respectivei lucrari pentru ca altfel firma nu cred ca ar fi facut lucrarea fara a-si lua masuri cu privire la recuperarea banilor... acum e cuvantul tau contra cuvantului lor, mai ales ca nu ai dat chitanta pe suma in avans, lucru care din punct de vedere legal nu e corect, ei ar putea sustine ca au platit integral si nu le-au fost eliberate documente justificative... si tot asa treaba poate fi foarte urata atat pentru tine cat si pentru firma... daca iti sunt intr-adevar prieteni vezi cum o scoti la capat cu ei...

Mult succes!

Multumesc!

Cu stima,
L.C.