In acceptarea facuta de mine nu este trecut nici un termen de valabilitate, iar in procura scrie ca "prezentul mandat este valabil pana la realizarea lui sau pana la revocarea expresa".
Sa inteleg ca termenul de valabilitate a lor nu este cel de 3 ani pe care mi l-a spus un avocat?
Multumesc pentru raspuns
Tatal meu a decedat in 2008, fiind casatorit cu o alta femeie din 1989. Eu am facut o declaratie notariala in termenul legal prin care am acceptat mostenirea, in caz ca ar fi ceva de mostenit.Sora mea, avand domiciliul in strainatate, a facut prin notariat o imputernicire mamei mele pt a o reprezenta in fata notarului public la dezbaterea succesiunii, tot in termenul legal. Daca succesiunea se va dezbate acum, dupa 4 ani si ceva, acceptarea si imputernicirea mai sunt valabile sau exista un termen in care trebuia debatuta succesiunea pt ca acestea sa fie valabile?
La aceasta situatie s-a mai ivit o problema. Acum 4 ani, dupa decesul tatalui, eu si sora mea am facut cate o declaratie notariala prin care acceptam succesiunea pentru a fi sigure ca vaduva tatalui meu nu ne va "uita". Se mai poate revenii asupra acestei optiuni? Ce se mai poate face in acest caz, deoarece am vrea totusi sa renuntam? Care ar fi pasii de urmat?
Multumesc pentru timpul acordat
Multumesc pt raspuns.
As mai avea o nelamurire. Daca totusi se ajunge la tribunal, as risca sa nu mai primesc nimic? Ea poate face dovada cu acele chitante si martori ca acel apartament nu este un bun comun chiar daca exista acel contract de vanzare-cumparare pe numele ei si al tatalui meu?
Tatal meu s-a recasatorit in urma divortului de mama mea. Sotia lui are o fata dintr-o casatorie anterioara. Aceasta sotie a cumparat un apartament in Ploiesti inainte de revolutie, facand cu fosta proprietara a apartamentului chitanta de mana cu martori. Spune ca nu a putut face contract de vanzare-cumparare deoarece nu avea ,la vremea aceea, buletin de Ploiesti( avea domiciliul intr-o comuna apropiata de Ploiesti). Dupa pronuntarea divortului intre parintii mei( parca in anul 1992), aceasta s-a casatorit cu tata. Dupa aceea au facut contract de vanzare-cumparare pt acel apartament. Banuiesc ca acel imobil a devenit bun comun. Dupa decesul tatalui meu,cat din masa succesorala ne revine mie si surorii mele?
Mentionez ca, la o intalnire cu aceasta, mi s-a spus ca nu are de gand sa mearga in instanta, deoarece nu as avea de castigat nimic, ea putand dovedi cu chitantele si martorii pe care ii are ca acel imobil este cumparat cu banii de la mama ei inainte de a-l cunoaste pe tata. In acest sens s-a aratat destul de amabila sa ne dea fiecareia o mica suma de bani( inca nu stiu exact cat) si sa rezolvam aceasta situatie la notariat, pe cale amiabila.
Va rog mult sa ma sfatuiti in acest sens pentru ca nu stiu cum sa gestionez situatia data. Se merita sa ajung cu ea prin tribunal? Multumesc anticipat
Legat de succesiune, am si eu o nelamurire.
Sunt 2 frati care au mostenit, in urma decesului parintilor ,o casa. Fratele mai mare s-a mutat in alt oras ,unde a locuit impreuna cu sotia si un copil, pana acum cativa ani cand s-a pronuntat divortul si partajul si a revenit in casa parintilor fara sa aiba un venit.
Fratele cel mic a ramas in casa parinteasca dupa ce s-a casatorit, locuind impreuna cu sotia sa si un copil ( are 20 ani de casnicie).
Avand in vedere ca fratele cel mic a ramas cu familia lui in acea casa, masa succesorala se va imparti in mod egal celor doi frati?
Daca o societate este in insolventa, iar lichidatorul a disponibilizat aproape toti salariatii, acestia mai au dreptul la reorganizarea sindicatului? Mentionez ca si liderul de sindicat a fost disponibilizat si oricum nu-si mai poate desfasura activitatea sindicala din motive de sanatate.
Este legal daca din sindicat vor face parte fostii salariati ai debitorului, adica actuali creditori care sunt someri si pensionari? Salariati nu mai sunt decat vreo 4-5 persoane.
Multumesc pentru raspuns.
Din cate am auzit, lichidatorul a inceput sa vanda din bunuri, dar nu a platit pana acum nici macar un procent din salariile restante + plati compensatorii.
Maine va avea loc o sedinta in care se vor desemna 2 delegati din randul salariatilor, adica fostilor salariati, actuali someri, care vor lua legatura cu judecatorul sindic.
Buna seara!
Poate fi constrans lichidatorul sa plateasca salariile restante si platile compensatorii. Exista baza legala pentru acest lucru?
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege prin care lichidatorul poate fi "fortat" sa plateasca salariile restante si/sau platile compensatorii. Mentionez ca societatea a intrat in procedura de faliment si am fost data in somaj de 3 luni.
Am inteles ca tabelul cu salariile restante si platile compensatorii a fost depus, dar nu stim cum sa procedam pentru a ne recupera acesti bani.
Nu cred ca ne pot da ceva din fondul de garantare deoarece societatea a intrat in insolventa inainte de 1 ianuarie 2007.
Mulumesc anticipat