avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Legat de succesiune, am si eu o nelamurire.
Sunt 2 frati care au mostenit, in urma decesului parintilor ,o casa. Fratele mai mare s-a mutat in alt oras ,unde a locuit impreuna cu sotia si un copil, pana acum cativa ani cand s-a pronuntat divortul si partajul si a revenit in casa parintilor fara sa aiba un venit.
Fratele cel mic a ramas in casa parinteasca dupa ce s-a casatorit, locuind impreuna cu sotia sa si un copil ( are 20 ani de casnicie).
Avand in vedere ca fratele cel mic a ramas cu familia lui in acea casa, masa succesorala se va imparti in mod egal celor doi frati?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:23, 17 Mai 2012
Da,se va imparti in mod egal pentru ca sunt frati.
Daca nu vrea sa imparta cu fratele mostenirea trebuie sa consulte un avocat pentru a se informa daca se va imparti sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elee elee in urma cu 10 ani tatal meu a decedat si nici pana acum nu am dezbatut mostenirea. mostenitorii tatalui meu sunt mama ,eu si fratele meu. inca de cand ere in ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ion.escu ion.escu Va salut cu stima. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dvs. Nu stiu sa va prezint cazul la modul general, asa ca va rog sa-mi permiteti sa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa ce tatal a decedat paraschiva rodica paraschiva rodica Buna seara. Tatal meu din prima casatorie a facut 4 copii pe urma sa cuplat cu mama mea si de aici m-am nascut eu , tatal meu a revenit cu prima sotie. Eu in ... (vezi toată discuția)