Vă mulțumesc foarte mult !
Bună seara, vă rog frumos, mă puteți ajuta ?
După terminarea liceului în anul 1994, am beneficiat de ajutor de șomaj din 30 decembrie 1994 până în 25 septembrie 1995. Apoi am intrat la facultate și după obținerea licenței am beneficiat din nou de ajutor de șomaj, din 12 iulie 2000 până la 31 august 2000. De la 1 septembrie 2000 m-am angajat ca profesoară. Întrebarea mea este dacă aceste perioade de șomaj anterioare angajarii mele în muncă trebuie considerate vechime în muncă și deci luate în calcul la stabilirea tranșei de vechime, în prezent.
Vă întreb pentru că lucrez în mai multe școli, iar secretariatele au opinii contrare în această problemă.
Vă mulțumesc foarte mult, dacă mai este nevoie și de alte informații le voi preciza.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Nu am scris nimic greșit, am întrebat de două ori în zile diferite dar nu mi s-a precizat nimic despre acest termen de 1 an, deși prima dată când am întrebat mă aflam chiar în interiorul termenului de un an.
Mă voi duce la șomaj, în cazul în care nu mi se va accepta dosarul, ce pot face în continuare ?
Mulțumesc pentru amabilitate.
Bună ziua, am lucrat neîntrerupt ca profesoară din anul 2000 până în 2013, dar mereu pe perioadă determinată, ca suplinitor.
La 1 aprilie 2013 am intrat în concediu de creștere copil pentru 2 ani, iar ultimul meu contract de muncă a încetat la 31 august 2013, fiind și suspendat tot până atunci.
La 9 decembrie 2014 a încetat concediul de creștere copil.
Pot beneficia de somaj acum după încetarea concediului de creștere copil?
La AJOFM mi s-a spus că pot depune cererea după 9 decembrie 2014.
Precizez că la începutul lunii august 2014 am mers la AJOFM să mă interesez dacă pot intra în șomaj, după concediul de creștere copil. Nu mi s-a spus că ar fi necesar să mă înregistrez întâi la AJOFM.
Întrebarea mea este dacă, nefiind înregistrată la AJOFM, am șanse să intru în șomaj.
Mulțumesc
Multumesc !
Ileana-Constanta
Va rog frumos sa ma ajutati, am de scris o lucrare cu acest subiect. Ce credeti ca ar trebui sa includa? Multumesc, am nevoie de putin ajutor ca sa ma orientez, multumesc.
@freeelis
multumesc pentru sugestii, apreciez raspunsurile dvs!
@freeelis
Nu inteleg exact la ce va referiti, puteti sa imi mai spuneti o data va rog, multumesc!
Multumesc pentru sugestie, e o idee buna si o sa tin cont de ea :)
Sunt profesoara de 10 ani, absolventa de drept, Universitatea din Bucuresti. Am predat drept si legislatie la liceu si cultura civica. Din cauza ca in judetul meu nu au fost scoase posturi la titularizare, am dat 4 concursuri de titularizare, pentru suplinire, la care am obtinut notele 9.20 (anul 2003), 9.65 (anul 2005), 8.15 (anul 2006), 10 (anul 2008). De 3 ori am ocupat primul loc. Sunt inscrisa la gradul didactic1, la Universitatea Bucuresti, pe care trebuie sa-l sustin anul viitor.. Am rezultat la olimpiada faza pe tara(drept). Am un cv in domeniul educatiei foarte bun.Problema e ca in Metodologia de incadrare a personalului didactic, pentru anul scolar 2010-2011 li se permite invatatorilor si educatorilor care au terminat facultate, eventual la ff sa se pretransfere, detaseze, pe locurile ocupate prin concurs de suplinitori ca mine. Ei vin si ocupa aceste locuri pe baza unui dosar, care poate fi foarte usor aranjat, eventual sprijiniti de diverse persoane din inspectorat.. Cum sa procedez? Anul acesta ma confrunt cu o asemenea situatie. Multumesc.