avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj după concediul de creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj după concediul de creștere copil

Bună ziua, am lucrat neîntrerupt ca profesoară din anul 2000 până în 2013, dar mereu pe perioadă determinată, ca suplinitor.
La 1 aprilie 2013 am intrat în concediu de creștere copil pentru 2 ani, iar ultimul meu contract de muncă a încetat la 31 august 2013, fiind și suspendat tot până atunci.

La 9 decembrie 2014 a încetat concediul de creștere copil.
Pot beneficia de somaj acum după încetarea concediului de creștere copil?
La AJOFM mi s-a spus că pot depune cererea după 9 decembrie 2014.
Precizez că la începutul lunii august 2014 am mers la AJOFM să mă interesez dacă pot intra în șomaj, după concediul de creștere copil. Nu mi s-a spus că ar fi necesar să mă înregistrez întâi la AJOFM.
Întrebarea mea este dacă, nefiind înregistrată la AJOFM, am șanse să intru în șomaj.
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
Ileana-Constanta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 10 Decembrie 2014
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (chiar daca erati in concediu crestere copil).

2. Daca ati depasit acest termen nu ma puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

3. - Dvs. spuneti:
La AJOFM mi s-a spus că pot depune cererea după 9 decembrie 2014.

- Ori ati scris gresit dvs. ori salariatul de la AJOFM nu a fost atent la ce spune.
- Dar daca v-a spus asa incercati, poate... imi scapa mie ceva.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Nu am scris nimic greșit, am întrebat de două ori în zile diferite dar nu mi s-a precizat nimic despre acest termen de 1 an, deși prima dată când am întrebat mă aflam chiar în interiorul termenului de un an.
Mă voi duce la șomaj, în cazul în care nu mi se va accepta dosarul, ce pot face în continuare ?
Mulțumesc pentru amabilitate.
Nu prea mai aveti ce face daca nu va primesc dosarul , intrucat termenul de depunere a expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil realvasy realvasy Buna ziua! Sotia mea (profesoara suplinitoare) a nascut pe 16 august 2014. Contractul ei de munca se incheie pe 31 august (01.09.2013 - 31.08.2014). La ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc CristinaMoisescu CristinaMoisescu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema! Fiind profesor suplinitor, contractul de munca, pe perioada determinata mi-a incetat la 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si contractul pe perioada determinata ralukkks ralukkks buna seara. lucrez in invatatamant de 6 ani ca suplinitoare, anul acesta am raman gravida si ar trebui sa nasc prin iunie 2013, insa contractul mi se ... (vezi toată discuția)