avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate 77angelica

Activitate 77angelica

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Am revenit din concediul de crestere copil dupa doi ani (martie 2013 - aprilie 2015).
Conform Legea 12/2015 - Modificarea Codului Muncii (Legea 53/2003), la cate zile de concediu am dreptul?
mentionez, conform contractului individual de munca am dreptul la 24 de zile concediu pe an(2 pe luna). pana in martie 2013 am beneficiat de zilele de concediu aferente

Multumesc anticiopat !
Eu am tot tinut legatura cu persoana responsabila din firma , si mereu ma tot amana..ca au gresit adeverinta cu salariul...de 2 zile sun si aflu ca persoana respectiva este plecata si revine luni...actele trebuie sa ajunga la Bucuresti de la Galati, unde se afla sediul social.
Eu am cam intrat in panica pentru ca mai am la dispozitie doar saptamana viitoare, si nu am nici acum un raspuns, nu mai vorbesc de acte in sine. Ma gandesc deasemenea, in cazul in care actele nu vor fi completate corect...voi fi refuzata la depunerea lor, asta insemnand o alta intarziere...si toate astea din cauza firmei.

Multumesc din suflet pentru ajutorul acordat.
Buna ziua,

In data de 09.06.2010 mi s-a restructurat postul.
Am avut perioada de preaviz de 20 de zile, iar in data de 08.07.2010 a fost intocmita decizia de concediere potrivit art 65.
Actele pentru somaj trebuiesc depuse in termen de 30 zile, deci trebuie sa le depun pana pe 08.08.2010.
In cazul in care eu nu pot depune acetele la termen, motivul fiind intarzierea actelor pe care firma nu mi le pune la dispozitie, firma poate fi trasa la raspundere?
Multumesc pentru ajutor!
este adevarat ca o companie iti poate refuza cererea pentru salariul compensator declarand ca nu are profit si are probleme economice?
Multumesc mult!
salariul meu net era mai mare, iar in primele 6 saptamani de indemnizatie suma a fost de 600 ron. (presupun ca se tine cont de primele 6 saptamani, cand am avut indeminzatia de 600 ron, pentru ca ulterior mi s-a aplicat 85% din salariu).

Am inteles ca am dreptul sa cer aceasta diferenta timp de trei ani de la nasterea copilului.
Insa nu stiu daca cererea mea mai este valabila si in cazul in care ma aflu in cele 20 de zile de preaviz .


Va multumesc mult pentru ajutor!!!

Buna ziua,
Conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010, exista :
Art. 51
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
a) ......;
b) ......;
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) ......

SI

Art. 66
(1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Eu am cerut bani conform Art 51.

Intrebarea mea este, daca mai am dreptul sa cer si banii conform art. 66, in situatia in care ma aflu in cele 20 de zile de preaviz datorita faptului ca mi-a fost restructurat postul chiar la intoarcerea din concediul de crestere copil de 2 ani.

Multumesc anticipat.







Imi cer scuze, aveti dreptate, este vorba de contractul individual de munca (CIM).

In concluzie se poate restructura postul.

Am sa astept decizia lor scrisa sa aflu exact pe ce motiv imi vor restructura postul.

multumumesc mult pentru ajutor.
V-as ruga daca aveti amabilitatea sa completati si un temei legal pentru afirmatiile de mai sus.
In contractul colectiv de munca semnat de mine nu se mentioneaza absolut nimic legat de concendiul de crestere copil, de reintoarcerea la munca sau de salariul compensator.
Eu stiu doar:
Art. 76. - (3) Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.

In baza carui articol imi pot restructura postul?
In cazul in care nu se va mentiona nimic despre salariul compnesator, cum pot proceda?

Multumesc mult
Buna ziua,

In luna iunie a acestui an ma voi reintoarce la munca dupa concediul de crestere copil de doi ani. Am sunat la locul de munca sa anunt intoarcerea mea, dar am fost informata ca mi se va restructura postul... As dori sa aflu daca acest lucru este legal si daca da, pot primi salariu compensator ? Mentionez ca mai exista o persoana angajata pe acelasi post ca si al meu. Stiu deasemenea ca au fost facute foarte multe restructurari.
Multumesc anticipat.