avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate alicescu

Activitate alicescu

Buna ziua!
Urmeaza sa semnez contractul de vanzare-cumparare pt un apartament nou si doresc sa stiu ce garantii trebuie fie mentionate in contractul de vanzare-cumparare legate de locuinta pe care o voi cumpara.Ce obligatii are dezvoltatorul in cazul in care exista un viciu ascuns?
Exista vreo reglementare in acest sens la care sa se faca trimitere?
Multumesc anticipat.
multumesc frumos!
Buna ziua!
Doresc sa aflu daca eu ma pot incadra la programul "Prima casa" daca sotul meu detine o locuinta obtinuta prin vanzare-cumparare inaintea casatoriei noastre.
Multumesc.
Buna ziua!
De pe un teren intravilan livada pt care exista nr stradal si este prevazut in PUZ costructie case se pot taia merii in vederea pregatirii pt constructie ? Este nevoie de vreun aviz pt taierea merilor?
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu prea cunosc procedurile legale si imi cer scuze. Acest mesaj "de amenintare" ne-a fost transmis de catre cei prezenti la proces si noi l-am considerat un mijloc de a o obliga pe mama sa revina in tara pe cheltuiala ei.
Voiam sa stiu doar daca este neaparata nevoie sa faca acest lucru si daca din punct de vedere legal neprezentarea ei are consecinte. (ame
multumesc frumos
am inteles ca cei care au participat (fratii mamei care au depus deja declaratii) la ultima infatisare ce a avut loc ieri au adus la cunostinta instantei faptul ca mama mea nu este in tara si avocatul cumparatorului a amenintat ca va dispune citarea mamei prin mass media .
Buna ziua!
Mama mea a fost citata ca martor intr-un proces civil pentru clarificarea veridicitatii vanzarii-cumpararii unui teren facuta mai demult (acum de 38 ani)de o ruda de a ei mai indepartata care intre timp a decedat, catre o terta persoana.Procesul se desfasoara intre mostenitorii acesteia si aceasta terta persoana ( cumparatorul).
Mama ar trebui sa se prezinte in fata instantei si sa confirme faptul ca ea nu a participat atunci la aceasta tranzactie.
Ea a mai participat in infatisari anterioare dar acum este plecata din tara si nu se va intoarce prea curand deci nu se va mai prezenta.
Intrebarile mele sunt:
-ce i se poate intampla daca nu se prezinta
-cum poate rezolva situatia de acolo de unde este (tara UE) pentru ca procesul sa continue (am inteles ca prezenta ei ar fi impedimentul pentru care procesul necesitaacum amanare)
multumesc