avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate ciucaclaudia

Activitate ciucaclaudia

Răspuns la discuția succesiune instanta
Mulțumesc pt răspuns!
Având în vedere ca actele de la masini sunt pe numele lui se pot elibera duplicate daca nu am certificatul de deces in original?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Și cu cine sa va judecați în instanta ?Scoateți duplicate de pe actele respective, ,de la taxe și impozite găsiți probabil copii,apoi duplicate de la instituțiile care au emis etc.Vorbiti cu un notat public ,va lămurește..

Buna ziua,
In mai 2022 s-a pronuntat divortul, in ianuarie 2023 fostul sot a decedat avand 2 copii minori.In timpul casniciei am construit o casa unde suntem proprietari amandoi si 2 masini inmatriculate pe numele defunctului.Mentionez ca nu am nici un act in original ( doar contractul casei duplicat de la notar)toate actele probabil sunt la familia lui care nu doreste sa comunicam.Va rog cateva sfaturi cum este mai simplu sa fac succesiunea daca nu am acte in original .Prin instanta stiu ca dureaza ca termen,se mai percepe si taxa de 3% daca sunt copii minori sunt scutiti de la taxa ?
Nu s-a făcut partajul,doar divort fără partaj.

adriandimitriu a scris:

ati facut sau nu partajul? exista o pronuntare a instantei pe acest subiect?

Buna ziua,
Astept pana pe 28.06 cand se pronunta instanta si in functie de decizia instantei( nu vad alta varianta decat domiciliu copiilor la mine) sa consult un avocat pt a rezolva situatia.
Bună seara,
În 03.05.2022 a fost pronunțat divorțul ,cu domiciliul minorilor la tata ,am facut apel unde am avut proces pe 13.06.2023 pt domicilul minorilor si a ramas in prinuntare pt 28.06.2023.Pe 17.01.2023 soțul a decedat ,după deces mama și sora lui au luat din casa toate actele,cheile de masina fiind bunuri comune cumpărate în timpul casniciei.Eu doresc sa fac succesiunea dar neavând actele nu pot face nimic.Pot face plângere la politie împotriva lor sa îmi pot recupera actele ?sau ce ma sfătuiți sa fac!
Mulțumesc anticipat.
În timpul căsniciei am făcut un credit de nevoi personale doar pe numele meu din care am cumpărat o mașină inmatriculata pe numele lui,mai am 3 ani pana achit creditul,pot inmatricula masina pe numele meu sau ce ma sfătuiți sa fac ?

gi-jane2 a scris:

Partea lui e mostenita doar de copiii lui, nu il mostenesc sora si mama.
Pe divort, hot e definitiva.

Bună seara,
În data de 03.05.2021 am primit comunicare hotarare civila de divort în care se mentineaza:divort culpa comuna,custodie comuna minori,domiciliul minorilor la tata,suportarea cheltuielilor de judecata.Avocatul a făcut apel la hotare pt domiciliul copiilor la mama și cheltuieli de judecata însă nu a fost stabilit termen de judecata ,din păcate soțul a decedat.Care sunt procedurile mai departe?Divorțul se mai pronunta,avocatul lui trebuie sa înștiințeze instanta?Având o locuință bun comun în timpul căsniciei trebuie făcută succesiunea,ce drept are mama și sora lui?Cum trebuie procedat mai departe.
Mulțumesc!
Bună ziua
La ce va referiți 50% fiecare?
Exista posibilitatea sa am dreptul de 50%?
Mulțumesc.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Incercati sa va angajati avocat pentru a respecta procedurile legale.
Trebuie văzut tot.
Se poate câte 50% fiecare.

Bună ziua,
Am primit instintarea deciziei de divort,domiciliul minorilor la tata(asa au ales copiii sa rămână cu el),obligația mea de a plăti pensie alimentara și 5000 lei despăgubire(onorariul avocatului).În timpul căsătoriei am cumpărat un teren si construit o casa pana la un anunit stadiu din banii lui dintr-o asigurare.In 2021 am făcut un credit de nevoi personale din care am achiziționat o mașină pr care o folosește DOAR EL ""este a lui"la care eu plătesc rata.Ma interesează sa știu dacă facem partaj ce cota parte am dreptul la tot ce am realizat în acești ani?Menționez ca venitul mei a fost mult peste al lui ,el fiind pensionat pe caz de boala,persoana cu handicap gradul 2 accentuat.Daca eu achit creditul pana la împărțirea bunurilor cum se ia în calcul acest aspect?
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
Am primit instiintarea deciziei de divort ,domiciliul minorilor la tata, custodie comuna, sa plătesc pensie alimentara și sa ii plătesc 5000 lei despagubiri(onorariul avocatului).Avem o casa amândoi proprietari ,construita pana la un anumit punct din banii obținuți de el de la o asigurare.Daca înaintăm acțiune de partaj ce cota parte îmi revine și cum pot demonstra ca venitul meu a fost mai mare în comparație cu el(el persoana cu handicap gradul 2 accentuat).Menționez ca eu am rămas cu un credit de nevoi personale din care am achiziționat o mașină la care NU am acces ,""este a lui".Ce pot face în acesta situație pt binele copiilor și al nostru.Mentionez ca acest credit ma împiedică sa mai fac un împrumut sa îmi achiziționez ceva sa ma pot muta( este violent verbal și în anumite situații și fizic)
MULȚUMESC!