avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate procurorus

Activitate procurorus

Ce spuneti dvs nu este vanzare-cumparare? Ma interesa sa aflu daca si prin partaj se poate face, mai simplu, acelasi lucru.
Ideea este de a face schimb astfel incat fiecare sa ramană cu o proprietate intreagă, adică sa primească de la ceilalti cotele lor, cedand la randul sau cotele altor proprietati, cu sau fara o diferenta de pret.
Am dezbatut succesiunea si avem certificatele de mostenitor, dar nu stim dacă putem schimba intre noi cotele mostenite, si dacă da, în ce condiții.
In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună cu mama si fratele, 2 terenuri extravirale și un apartament, în cote de 2/8 mama și 3/8 fiecare copil (eu si fratele). Intrebarea mea este ce putem face mai departe daca vrem sa facem schimb intre noi privind partile mostenite, astfel încat fiecare sa ramana cu o proprietate in cota de 1/1 sau o cota cat mai mare?
Va multumesc pentru raspuns!
Preemtorii de rang I sunt coproprietarii, rudele si afinii pana la gradul III. Intre mine si sotia tatalui decedat nu exista un grad de rudenie. Sunt considerat afin sau ma incadrez in alta categorie?
Buna seara,
Am mostenit de la tatal meu un teren in cota de 3/8, conform certificatului de mostenitor. Daca vreau sa cumpar cota de teren a mamei vitrege, in procedura de publicitate de la primarie, premergatoare vanzarii, eu in ce categorie de preemptor ma incadrez?
Buna ziua, sunt proprietarul unui apartament pe care l-am inchiriat unei pers. fizice cu destinatia de locuinta. Acum pers. fiz. doreste sa-si infiinteze o firma cu sediul social in apartamentul inchiriat. Eu ca proprietar sunt de acord dar nu stiu ce trebuie sa fac pentru acest lucru. Ea spune ca ii trebuie contractul de inchiriere, copie dupa actul de proprietate si un contract de comodat intre mine si viitoarea firma. In conditiile legislatiei actuale, sunt suficiente aceste acte din partea mea si care sunt conditiile ca persoana sa-si faca firma iar eu ca proprietar sa nu schimb destinatia de locuita a apartamentului si nici sa nu platesc impozit pe cladire pentru regim nerezidential?
Sunt administrator la o asociație de proprietari a unui bloc și mă confrunt cu următoarea problemă: proprietarul spațiului comercial de la parterul blocului consideră că spațiul pe care îl deține nu mai are legătură cu părțile comune ale blocului, invocând că are cadastru prin care s-a făcut individualizarea și separarea față de bloc și refuză să plătească sumele ce rezultă din cheltuielile calculate pe cotă parte indiviză ale asociației. Eu am încercat să-i explic că nu are cum să desprindă proprietatea ei de restul blocului dar nu vrea să înțeleagă asta și refuză să plătească cheltuielile conform cotei- părți aferente salariilor administratorului, contabilului si cenzorului, refuzând în același timp să prezinte actele pe care le invocă dănsa. Există posibilitatea desprinderii din indiviziunea proprietății?
Răspuns la discuția pfa - debit CNAS
Deci nu voi beneficia de scutirea de penalitati.