avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemptiune teren mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemptiune teren mostenit

Buna seara,
Am mostenit de la tatal meu un teren in cota de 3/8, conform certificatului de mostenitor. Daca vreau sa cumpar cota de teren a mamei vitrege, in procedura de publicitate de la primarie, premergatoare vanzarii, eu in ce categorie de preemptor ma incadrez?
Cel mai recent răspuns: procurorus , utilizator 19:45, 2 Noiembrie 2023
Descendent.
Preemtorii de rang I sunt coproprietarii, rudele si afinii pana la gradul III. Intre mine si sotia tatalui decedat nu exista un grad de rudenie. Sunt considerat afin sau ma incadrez in alta categorie?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
procurorus, utilizator
Afin nu cred ca mai sunteti, din moment ce tatal nu mai trăiește.
In schimb, sunteți coproprietar.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol -vinzator verisoara primara Oprescu V Oprescu V Buna ziua!Va rog sa mi spuneti daca am prioritate(pot cumpara )la cumpararea unei teren agricol al verisoarei mele(fiica surorii tatalui meu)cf legislatiei in ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire frate vitreg Mirela09 Mirela09 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca o persoana a decedat si a ramas un imobil mostenire, care sunt cotele parti ce revin ... (vezi toată discuția)