Suntem o cooperativa mestesugareasca in insolventa de trei ani. Suntem actionari toti membrii cooperatori. Daca in doua luni nu reusim sa platim datoriile, intram in faliment. In acest timp am avut doi administratori speciali (pe cate o perioada de timp). Acum pentru ultimele luni mai putem schimba administratorul special, fara un motiv bine intemeiat?
Multumesc pentru intrebari. A primit o comunicare prin care i se aduce la cunostinta ca apartamentul din strada, nr, se vinde la licitatie in data de... , la pretul de.... Vanzarea se face spre despagubirea creditoarei Asociatia de proprietari....
Nu a fost chemat pentru stabilirea pretului impreuna cu creditorul, cat despre raport de evaluare nu se specifica nimic.Multumesc frumos, acum pot completa contestatia la executare.
Nu este tarziu, ultima licitatie, cea in care s-a stabilit un cumparator, cea de-a patra, a avut loc vineri, 22.02.2013. Multumesc frumos! Pot avea loc mai mult de trei licitatii?
Buna seara! Am o mare rugaminte, ajutati-ma sa aflu raspuns la urmatoarele intrebari: Sotul meu are un apartament pus in executare de Asociatia de proprietari pentru suma de 6000 de lei pentru perioada 2009- august 2010. Mentionez ca sotul meu nu are nici un fel de venit. Pentru acest motiv a incheiat cu executorul judecatoresc un proces verbal prin care s-a obligat sa plateasca lunar o suma cuprinsa intre 50 si 100 de lei. Dupa ce a platit trei luni a constatat ca apartamentul este scos la licitatie. La trei din termene nu s-as prezentat nimeni, iar la al patrulea au venit licitatori si a castigat unul dintre ei, urmand sa plateasca un pret derizoriu. Nu ar fi trebuit sa se tina cont de faptul ca a inceput sa plateasca lunar acea suma de bani? Cum sa faca contestatia la executare?
1.Daca tatal meu a decedat in 31.05.2011 si mama a introdus actiunea in data de 11.11.2011 procesul se judeca dupa legea noua sau cea veche? Cum e corect?
2. Daca mama a dobandit un imobil in anul 2007, acelasi an in care parintii mei au vandut impreuna un altul, dar banii au intrat toti in contul mamei, se considera bun comun? Mama sustine ca era despartita in fapt de tata, am demonstrat ca nu este asa,. dar judecatoarea a dat dreptate mamei.Ce pot face in cazul acesta?
Multumesc pentru raspunsuri!
Acum 6 luni tatal meu a decedat. Mama a pornit partaj succesoral si a adus la masa succesorala jumatate din doua locuinte de la tara. Mentionez ca una dintre cele doua locuinte era construita inaintea casatoriei lor, de tatal meu. In anul 2000 au cumparat o a treia casa pe care dupa cativa ani au hotarat sa o vanda iar banii au intrat in contul mamei.Deasemenea acum 3 ani mama a cumparat inca o casa pe numele ei care nu este inclusa in procesul de partaj. Intrebarea este : am sansa sa aduc la masa succesorala banii care mai sunt in contul mamei deoarece au fost si ai tatalui meu, si ultima locuinta cumparata pe numele mamei? Care este cota din avere ce mi se cuvine, eu fiind unicul lor copil iar procesul de partaj a inceput in luna noiembrie 2011 (peste cateva zile este primul termen). Multumesc frumos!
Fiica mea naste peste o luna. Nu are servici, dar s-a inscris la o scoala postliceala sanitara cu taxa pentru ca i s-a promis ca va primi acei bani pentru crestere si ingrijire copil (nu este vorba de cei 200 de lei alocatia). Este posibil asa ceva? Mentionez ca a lucrat un an ca suplinitoare in invatamant.
Sunt unicul copil la parinti. Am 48 de ani si parintii nu mi-au dat nimic. Tatal meu vrea sa-mi lase una din proprietati, care in parte a fost a lui inainte de casatorie, dar mama nu e de acord. Daca tata moare care e partea ce-mi ramane mostenire?
Cat este taxa de timbru la judecatorie (%), pentru un proces de revendicare a unei parti dintr-un apartament.
Membrilor cooperatori li se poate aplica Legea 49/2010 cu privire la incetarea CIM ?