avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare

Cat este taxa de timbru la judecatorie (%), pentru un proces de revendicare a unei parti dintr-un apartament.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:28, 23 August 2010
Buna ziua !
Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează in functie de valoarea obiectului, conform Legii nr. 147/1997 actualizata.
Cu stima !
Solicitati de la organele fiscale ale Primariei un certificat de atestare fiscala. Fata de valoarea inscrisa acolo, se timbreaza potrivit criteriilor din Legea nr. 147/1997 actualizata.La inaintarea actiunii fie vi se va calcula la registratura instantei taxa de timbru, fie, la primul termen de judecata presedintele va va pune in vedere suma pe care sa o achitati ca si taxa de timbru. Oricum achitati o suma de 19 ron taxa initiala ( ca si pentru actiunile nepatrimoniale) si timbru judiciar de 0,60 ron, ulterior vi se va comunica cuantumul taxei efective datorate.
platiti taxa de timbru minima si pana la primul termen instanta va va pune in vedere completarea taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrarea actiunii in revendicare noisette noisette sora mea are de timbrat o actiune in revendicarea unui teren, pe codul civil. ce taxa de timbru va avea ea de platit si cum se stabileste? (vezi toată discuția)
Timbru judiciar-urgent michi michi la pretentii banesti in valoare de 633.000.000 ROL ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar? (vezi toată discuția)
Taxa timbru rodica stan rodica stan V-as ruga o lamurire si un sfat: pentru ca mi s-a calculat o taxa de timbru de trei ori mai mare pt. o cerere reconventionala (am calculat si eu dupa ... (vezi toată discuția)