Buna ziua! Am o Intreprindere Individuala si in acelasi timp sunt angajata si la o clinica. Sunt insarcinata si in curand voi naste. Voi opta pentru 2 ani de concediu de crestere copil.
As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a intrerupe activtatea la Intreprinderea individuala.
Din punct de vedere legal, stiu ca nu am voie sa continui activitatea individuala.
Buna ziua!
In urma cu 6 ani eu si fratele meu am facut un contract de vanzare-cumparare cu bunicii nostri. Astfel, proprietatea lor a trecut pe numele nostru. Acest contract are si clauza de uzufruct viager.
Acum, toti 4 suntem de acord sa revenim asupra contractului sau sa facem un altul de vanzare-cumparare prin care bunicii nostri sa redevina proprietari.
Este posibil, avand in vedere si clauza de uzufruct viager? Practic, sunt aceleasi persoane.
Daca da, care sunt procedurile legale?
Multumesc!
Am o intreprindere individuala. Am primit de la ANAF o "decizie pentru plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si persoanele care nu realizeaza venituri.".
Intrebarea mea este daca sunt obligata sa mai inchei un contract de asigurare cu CAS daca deja platesc aceste contributii.
Buna ziua!
Am o nelamurire. Am deschis de curand un magazin cu produse naturiste.
Din cand in cand mai iau cate un produs acasa.
Cum trebuie sa procedez? Il mai bat in casa de marcat?
Daca DA, atunci ce suma pun pentru ca eu deja am platit pentru produsul respectiv cand am aprovizionat magazinul.
Daca NU, cum ii justific iesirea?
Multumesc!
Bun gasit!
Am cateva intrebari in ceea ce priveste Registrul de incasari si plati:
1. La Directia Generala a finantelor publice mi s-a spus ca nu mai trebuie snuruit, parafat si inregistrat la organul fiscal teritorial. Este adevarat sau sa ma astept la o amenda?
2. Eu am 6 rubrici. In descrierea Registrului apar vreo 8 daca nu ma insel. Am rubricile: Nr.crt., Data, Felul operatiunii, Încasări, Plăți.
3. Tot de la Finanțe mi s/a spus ca rubrica Plăți trebuie împărțită în doua coloane. Dar nu am înțeles ce trebuie trecut în fiecare din ele.
4. Unde trebuie sa înregistrez cheltuielile firmei?
5. La sfârșitul fiecărei luni trebuie să încep o nouă filă?