avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare uzufruct viager

Buna ziua!
In urma cu 6 ani eu si fratele meu am facut un contract de vanzare-cumparare cu bunicii nostri. Astfel, proprietatea lor a trecut pe numele nostru. Acest contract are si clauza de uzufruct viager.
Acum, toti 4 suntem de acord sa revenim asupra contractului sau sa facem un altul de vanzare-cumparare prin care bunicii nostri sa redevina proprietari.
Este posibil, avand in vedere si clauza de uzufruct viager? Practic, sunt aceleasi persoane.
Daca da, care sunt procedurile legale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:28, 11 Mai 2015
Dvs in calitate de proprietari trebuie sa le vindeti sau sa le donati dansilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu drept de uzurfruct cristal253 cristal253 buna ziua as avea si eu nevoie disperata de un raspuns la intrebarile mele: mama mea este casatorita cu un al doilea sot, care are o fiica adoptiva. sotul ... (vezi toată discuția)
Cvc cu uzufruct viager andreea198025 andreea198025 Buna ziua. Am si eu urmatoarea speta: am incheiat in 2009 un CVC cu clauza de intretinere, cu transmitere de nuda proprietate intre mine, 50%, fratele meu 50% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)