avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Activitate ca40783

Activitate ca40783

In cadrul procedurii de insolventa, la cererea creditorului de antrenare a raspunderii personale, prin sentinta tribunalul hotaraste :"Admite actiunea; dispune ca pasivul debitoarei SC ABC SRL in cuantum de 40000 lei sa fie suportat de paratii X si Y" (acociatii SC ABC SRL).
Dupa doua luni, in acelasi dosar, motivat de faptul ca nu exista bunuri in patrimoniul debitorului iar creditorul refuza sa avanseze sume de bani necesare continuarii procedurii, Tribunalul prin sentinta, dispune inchiderea procedurii de insolventa a debitorului, dispune radierea debitorului din registrul comertului, descarca lichidatorul judiciar de orice responsabilitati si dispune notificarea sentintei creditorului si publicarea in BPI.

Intrebare: In aceste conditii debitorul poate fi executat silit pentru suma de 40000 lei stabilita prin prima hotarare? #-o
Nu am decat schita initiala.
Dar nu ma deranjeaza doar forma ci si modul de realizare - canturi neuniforme, material zgariat, imbinari descleiate, etc.

Vedeti vre-o posibilitate de a forta firma sa imi returneze banii?]
Nu mi/au eliberat nici documente fiscale.
Am apelat la o firma de confectionat mobila sa imi execute mobilierul de acasa (un dormitor). Au venit in apartamentul meu, au efectuat masuratori si apoi au intocmit o schita. Eu am fost de acord cu acea schita (culoare, dimensiuni, design, etc).
Le-am platit o suma importanta de bani.
Dupa o saptamana au venit si au asamblat mobila.
La finalizare am constatat ca nimic din ceea ce am convenit nu a fost respectat (nici model, nici culoare, nici dimensiuni).
MObila arata groaznic si eu imi vreau banii inapoi.
Problema este ca nu am incheiat nici un contract si nu am nici dovada ca am platit banii (factura, chitanta).
Firma nu doreste sa returneze banii incasati.
Cum ar trebui sa procedez si ce sanse am sa imi recuperez banii in instanta?
Răspuns la discuția Mostenire parti sociale.
Aceasta este problema! Actele se afla in posesia lor si refuza sa ni le puna la dispozitie. Deci cum trebuie procedat ? Registrul comertului sau instanta de judecata?
Cumnatul meu (sotul surorii mele) a decedat in imprejurari suspecte. In timpul vietii ere asociat unic si administrator la o societate comerciala. Societatea era una de importanta economica medie.
Dupa decesul sotului ei sora mea a constatat ca parintii sotului au fost la Registrul Comertului si cu acte false au cesionat partile sociale catre persoane straine si au dus societatea spre faliment.
Practic au folosit inscrisuri semnate de cumnatul meu desi acetsa murise de mult timp.
In acest fel au inlaturat-o pe sora mea de la mostenirea partilor sociale.
Cum trebuie procedat pentru a demasca aceasta operatiune si pentru ca sora mea sa poata recupera ceea ce mostenise de drept?
Răspuns la discuția Cum pot scapa de camatar?
Doamnei consilier juridic Elisabeta C (elco) : am returnat imprumutul din actul notarial plus dobanda ceruta ulterior.
In rest aveti dreptate. Gestul meu pare de neinteles. Persoana la care fac referire a facut tot ceea ce este posibil ca sa nu existe dovada ( a schimbat de mai multe ori locul si data platii, a refuzat sa imi dea un numar de cont, etc).

Doamnei avocat Corina C. (cora 2006) : multumesc pentru sfat si pentru trimitere la norma legala. Voi depune plangere penala.
Acum doi ani am avut nevoie de o anumita suma de bani pentru rezolvarea unor probleme personale legata de sanatate. O cunostinta mi-a recomandat un anumit domn dispus sa ma imprumute. Am discutat cu acel barbat si am stabilit sa ma imprumute cu o suma de bani x dar pe actul notarial sa semnam pentru o suma mai mare respectiv pentru x + dobanda.
Dupa o perioada de dimp mi-a cerut banii inapoi astfel : suma X + dobanda + inca o dobanda.
Cu greu am reusit sa ii dau banii dar nu am semnat nici un document care sa ateste primirea banilor.
In schimb, la discutie a participat si fiul meu care a inregistrat cu propriul telefon conversatia. In acea inregistrare se vorbeste despre sumele da bani imprumutate, despre plata dobanzilor si din conversatie rezulta ca barbatul si-a primit toti banii.

Dupa un an insa sunt notificata prin executor sa achit imprumutul .
NU am nici o alta dovada ca am returnet imprumutul decat prezenta fiului meu (are 20 ani) si acea inregistrare.

Intrebari:
1. Cum pot scapa de executare?
2. Pot folosi in vre-un fel acea inregistrare?
3. Poate fi fiul meu martor?
4. Cum se incadreaza fapta barbatului din punct de vedere penal?
5. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?