avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate zdanut

Activitate zdanut

multumesc.
Buna ziua,
Circul mereu cu masini TAXI mici. Calatorind pe scaunul din dreapta soferului, de fiecare data caut sa-mi pun centura, pentru siguranta mea si pentru ca , zic eu este legal obligatoriu, altfel sunt obligat sa achit eu amenda, daca nu o port, si nu soferul.
Unii conducatori auto blocheaza locatia unde trebuie introdusa cheia centurii de sigurantii. Altii atrag atentia calatorului ca nu este necesar. Altii spun ca distanta / lungimea calatoriei este prea mica.Altii spun ca legea nu spune ca este obligatorie in regim de taxi.
As vrea sa ma lamureasca cineva de legalitate acestei centuri de siguranta si legea care reglementeaza situatia. Mereu ma contrazic cu conducatorii de taxi.
Multumesc anticipat. sa auzim de bine
Revin la completare intrebare.
Multumesc pentru raspuns, va rog, sa-mi dati si temeiul legal?
Daca se trec la alte venituri, se impoziteaza din nou ?
As dori daca este posibil parcursul inregistrarilor ( formule contabila ).
multumesc
Multumesc pentru raspuns, va rog, sa-mi dati si temeiul legal?
Daca se trec la alte venituri, se impoziteaza din nou ?
As dori daca este posibil parcursul inregistrarilor ( formule contabila ).
multumesc
Buna ziua,
O societate comerciala srl, realizeaza profit in fiecare an, inclusiv anul 2017.
In balanta 31.12.2012 in contul 457 a fost inregistrat conform procedurii legale, suma de 1000 lei.
In iulie 2013 am ridicat, conform procedurii legale, suma partiale de 200lei, deoarece nu am avut lichiditati.
De atunci nu am mai ridicat nici-un fel de sume din contul de dividende, chiar daca sau mai adaugat sume din anii urmatori ( 2013.......2017).
Va rog sa-mi spune-ti daca acum, pot ridica restul de dividende 800lei restante din anul 2012 ( mai vechi de 3 ani de la data platii partiale), sau se prescriu?
Va multumesc.
Intr-o asociatie de proprietari exista un apartament nelocuit de 2 ani de zile. A fost doar o vizita de 7 zile in anul 2015. Proprietara locuieste la fica sa la 500 km departare de apartament. La ce cheltuieli lunare trebuie sa participe in cadrul asociatiei. Dupa ea , nu trebuie sa achite nimic deoarece nu locuieste. In acest timp casa scarii a fost igenizata ( varuit, vopsit ..... curatenie dupa varuit ). Blocul este compus de 20 ap./ 4+P. Din cate stiu ar trebui numai cheltuieli de administratie si atat. Ceilalti proprietari vor mai mult. Mentionez ca in acest bloc avem din anul 1999 organizat asociatie de bloc.B-)
In interventia mea, am spus ca toate solicitarile facute ( lista de cheltuieli comune, informare cu somatie la avizier ....) sunt semnate de presedinte. Exista si un tabel cu semnaturile celor 19 proprietari ca sunt de acord ca balustrada trebuie deblocata. In final presedintele a spus ca s-a implicat in a expune la fisier, ca viticultorul sa-si ia scarile de lemn de pe balustrada. Acum am facut cunoscut si Primariei si astept un raspuns de la ei. Viticultorul ignora totul, scarile sunt tot pe balustrada. La ultima intrebare ( d-le de ce nu ridici scarile de lemn de pe balustrada ), el a raspuns : Le-am dat vecinului de la etaul 4. ( om la 82 ani bolnav de guta ), sa ma duc la acesta sa-i spun.
Buna ziua,
Rog cine poate da o solutie/procedura, de urmat pentru deblocarea unei balustrade. Un proprietar din bloc, are de mai multi ani de zile vita de vie agatata pe stalpi fier, pe terenul public. In boxa sa in fiecare an produce cateva sute kg vin. Pentru diferite activitati la vie si-a facut doua scari din lemn/fier. Tot timpul aceste scari, sunt depozitate pe balustrada ce se coboara la boxa. Pina acum 2 luni, nu s-a pus problema asa de stringent, foloseam balustrada cu greutate, dar acum incurca 100%. In bloc persoana cu handicap ( cu acte in regula ), are nevoie totala de acea balustrada pentru a merge la boxa sa, din subsol, astfel se poate accidenta grav. Unii proprietari ( inconstienti ), au spus ca, " cum a folosit-o pana acum, asa sa faca in continuare.
Asociatia de proprietari este una mica ( un bloc / o scara / 20 apartamente / 42 persoane)
S-a solicitat proprietarului acelor scari, sa le gaseasca alt loc. Solicitarea a fost facuta in mod verbal, notificat pe lista de cheltuieli a asociatiei cu sematurile de rigoare, afis special cu somare sa ridice scarile, semnat de presedinte si 2 membri. Acest proprietar, a motivat ca afara sub un gard de fier / sub vita lui de vie, legata cu lant ca si o bicicleta ii este frica ca vor fi furate, si la ploaie vor putrezi. Pentru acest om important este VINUL, si nimic altceva. Ca aspect terenul ( primariei ), apare plin de verdeata. Asa cum se intampla si cu alte ocazii, ceilalti proprietari se eschiveaza pentru a interveni, in apararea realitatii / legalitatii dreptului de folosire a unui bun comun. Iar presedintele spune ca mai mult de atat nu poate face, nu vrea cearta cu restul proprietarilor., ( Incalca un drept pentru asa zisa liniste ). Este exclus faptul ca o parte din vinul produs ar fi dirijat catre unii proprietari din bloc. O parte din vinul produs este chiar supus vanzarii unor cunostinte/neamuri ale acestui proprietar ( in perioada Craciunului / Pastelui ), el care incalca orice drept comun, fara sa-i pese.
Ma gandesc daca sesizez Primaria v-a spune ca nu se baga in proprietatea privata, poate si Politia locala de asemeni.
De aceia va sriu si va solicit cateva solutii de urmat.
Certificat persoana handicap am din 1993, Cerere am reinoit anual, era prevazut in Codul Fiscal art.55 alin.(4) lit.K1, acum nu mai este.
De L448/2006 stiu. Ma refer daca codul fiscal mai prevede asa ceva, ca eu nu mai gasesc. Daca nu este in codul fiscal ce fac cu L448/2006 ?
Cine cumoaste legislatie in sensul : "pentru un pensionar limita de varsta , angajat cu CIM timp partial, persoana cu handicap accentuat, poate beneficia in anul 2013 de scutire impozit pe salar ??", il rog sa-mi furnizeze si mie informatia.