Exista posibilitatea de a inputernicii o persoana de incredere spre a -mi procura de la Tribunal hotararea irevocabila in original?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns informativ!
O zi buna
Urmeaza sa achizitionati acum casa,adica in timpul casatoriei,am inteles eu bine?Daca,casa ar fi fost cumparata innainte de casatorie nu ati fi avut nici un drept pe aceasta casa.Dupa casatorie,lucrurile stau altfel.In cazul in care nu s-a intocmit nici un contract de casatorie,toate bunurile achizitionate impreuna se vor imparti (asta in cazul unui divorz).Daca dosarul a fost depus innainte de casatorie si admis in timpul casatoriei,tot veti avea dreptul la aceasta casa,in cazul in care veti fi trecuti amandoi in cartea funciara si ratelele casei se vor achita de catre amandoi.
Intrebarea mea este legata de cazul iesirii din indiviziune: in cazul in care doresc iesirea din indiviziune si celalalt mostenitor nu se prezinta la proces, am posibilitatea sa atac si partea lui de mostenire? Mentionez ca suntem 2 mostenitori, iar celalalt nu si-a aratat deloc interesul sa se prezinte la citatiile facute, de fapt nu exista nici o posibilitate sa dau de el, :( am facut cerere la INEP, apoi citatii prin mica publicitate etc. Pentru sfaturi si pareri va multumesc anticipat. :)
In acest caz nu va pot spune cu exactitate modul de impozitare din slovacia dar, exista posibilitatea sa va informati via internet ,despre felul de impozitare din slovacia,veti avea numai avantaje. Va urez succes!
Exact! Fiscul romanesc nu va poate cere sa va impozitati salariul, atata timp cat o veti face in alta tara.Lucrand la o firma straina in cadrul UE, ve-ti fi prin salariu. respectiv prin contract, asigurat de boala,dupa cate stiu eu,firmele sunt obligate prin lege,daca in cazul dvs.nu veti fi asigurat de catre firma respectiva ,va sfatuiesc sa va interesati din timp unde o puteti face.In anumite tari,de ex. Germania, exista obligatia s-au posibilitatea,ca la sfarsit de an sa se faca declaratia fiscala,in care veti putea declara si cheltuielile suplimentare pentru locul dvs.de munca.De exp: in cazul in care trebuie sa mergeti 20-25 Km cu masina/zilnic la locul de munc (costurile pt benzina),costurile pt.hainele de munca si multe altele.In acest caz trebuie sa clarificati cu firma respectiva cum sta cu asigurarea de boala.Daca imi puteti zice si despre ce tara este vorba, poate va pot ajuta cu mai multe amanunte.
O zi buna!
Depinde de mai multi factori:
1. Daca lucrati printr-o firma intermediara
2.Daca lucrati direct la o firma straina,daca da in cazul acesta veti plati impozitul in tara respectiva(la sf.anului aveti posibilitatea sa va faceti declaratia de venit la fiscul din tara respectiva si sa primiti o parte din impozitul platit)
Revin la punctul1. Firma intermediara romaneasca, se va plati impozitul in Romania.
Ma aflu la inceputul unu proces pt. anulare de act, deoarece unul dintre parati nu mai este de gasit, am facut cerere la INEP,nu l-au gasit sub o alta adr.noua decat cea stiuta de mine,acum doresc sa-l citez prin publicitate (usa instantei si un ziar cunoscut).Dac totusi nu va raspunde si in cazul acesta la citatiile prin publicitate,exista posibilitatea ca procesul sa se desfasoare si fara prezenta lui? A avut cineva din forum vre-o asemenea experienta si daca da,v-asi fi recunoscator pentru sfaturi/idei.O zi buna tuturor! :)
Exista o legatura,prin declaratii false al unuia dintre mostenitori,a reusit sa obtina certificatul de mostenitor si apoi avandut bunul imobil.ce nu inteleg este:in caz ca se va anula certificatul de mostenitor se va redeschide succesiunea si cum se va desfasura daca in masa acesteia nu mai exista nici un bun?