avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna seara,

Am si eu o intrebare,daca in instanta de hotareste anularea cercificatului de mostenitor se anuleaza si contractul de vanzare-cumparare ca act subsecvent?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anicka , utilizator 20:41, 18 Ianuarie 2011
certificatul de mostenitor este o calitate, actul de vanzare cumparare este un drept. NU categoric. Sunt 2 institutii de drept distincte.
sa inteleg ca nu are de-aface anularea contractului de vanzare-cumparare cu anularea certificatului de mostenitor?trebuie tratate separat in instanta?
sigur ca da. Nu stiu care e treaba cu cumparatorul sau vanzatorul... ce legatura este intre certificatul de mostenitor si contractul de vanzare? Oricum ar fi, trebuiesc tratate separat.
Exista o legatura,prin declaratii false al unuia dintre mostenitori,a reusit sa obtina certificatul de mostenitor si apoi avandut bunul imobil.ce nu inteleg este:in caz ca se va anula certificatul de mostenitor se va redeschide succesiunea si cum se va desfasura daca in masa acesteia nu mai exista nici un bun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare anicka anicka Buna seara si La Multi ani, Urmatorul caz:Suntem 2 mostenitori, fratele meu a deschis succesiunea fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata de el,declarandu-se ... (vezi toată discuția)
Anulare unui contract de avanzate cumparare Mikymoly Mikymoly Buna seara am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Bunicii din partea tatalui au avut o casa si terenuri. Aveau 3 copii. Toti 3 copii inclusiv ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare pe baza unui certificat de mostenitor fals loreschimbeschi loreschimbeschi Buna ziua , in data de 05.07.2011 eu si sotul am cumparat o casa de la o batrana , casa fiind a fiului decedat.In 2009 fiul a decedat , batrana facand ... (vezi toată discuția)