avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate camey024

Activitate camey024

Răspuns la discuția Revocare administrator societate
pana la decizia onrc cu noul administrator pot imputernici pe cineva sa preia activitatea administratorului, practic sa il suspend?
buna ziua,
sunt asociata intr-o firma cu sotul meu, am avut un magazin, iar noi ne-am htarat sa vindem magazinul cu tot cu firma si sa plecam din romania.
am gasit pe cineva sa preia magazinul cu firma, numai ca nu a putut trece firma pe numele ei si mi-a propus sa o numesc administrator si sa ramanem noi asociati pana reuseste sa o treaca pe numele ei.
aceasta persoana mai ramasese sa ne dea 1800 euro aferenti marfii din magazin.
noi am plecat din romania insa aceasta acum nu mai vrea sa ne achite banii si nu mai vrea sa plateasca chiria pentru spatiu soacrei mele.
as vrea sa stiu daca eu emit hotarare AGA si numesc pe altcineva, pot schimba lacatele urgent de la magazin pentru a-i impiedica sa ia marfa din el si sa ma lasse cu datorii la furnizori, inainte sa iasa decizia de la ONRC?
noi nu suntem in tara si dureaza pana ajunge hotararea AGA in original semnata de mine si sotul meu,, si asa ma gandeam s-o trimitem pe mail sa poata ocupa magazinul si cand ajunde AGA in original sa mearga sa opereze la ONRC.
se poate depune la ONRC si copie dupa AGA sau numai originalul?:(
buna seara,
va rog sa ma ajutati ,,,
am o firma in care sunt asociata cu sotul meu si vrem sa cesionam actiunile unei persoane din afara,,,,
care este procedura cea mai simpla si mai ieftina si fara sa vina ANAF sa controleze la sange?
intai sa cesioneze unul dintre noi persoanei din afara actiunile,, dupa care celalalt sa cesioneze actionarului existent?
multumesc
Răspuns la discuția Recuperare datorii
unde sa fac medierea daca ei nu au raspuns la notificare? daca nu vin? nu ar fi cel mai indicat sa ii dau in judecata?
buna seara
am un magazin de cartier si am dat unor persoane pe datorie produse din magazinul meu.
acestia insa nu au mai achitat datoriile.detin niste declaratii date de acesti datornici prin care afirmau ca au datorii la noi la magazin.
i-am notificat in scris prin care ii invitam sa isi achite datoriile, in caz contrar ii voi actiona in judecata.
are ciineva sa imi dea cateva sfaturi si un model de actiune ce trebuie s-o depun la instanta? ce taxa de timbru trebuie achitata daca suma e sub 500 lei. in afara de declaratiile lor, mai trebuie sa fac dovada datoriilor cu ceva?

multumesc anticipat
va rog sa ma ajutati ,,,,
sotul meu a fost cercetat sub control judiciar in urma unei plangeri din partea unuia care pretinde ca sotul meu ar fi incercat sa ii incendieze casa datorita unei datorii pe care o avea la noi,,, total neadevarat,, insa sotul meu a primit inscrisuri de la parchet prin care i se aduce la cunostinta ca a fost trimis in judecata si ca este obligat sa plateasca 500 lei cheltuieli judiciare,,,,
intrebare,, poate fi scutit de la plata acestei sume daca are in intretinere 3 copii minori si un salariu lunar net de 777 lei? si ce trebuie sa facem,,, ce inscrisuri trebuiesc depuse pentru scutirea cheltuielilor judiciare?

va multumesc
postul detinut anterior emiterii deciziei era de functionar public , iar in urma reorganizarii institutiei, posturile au devenit contractuale,,,, s-a desfiintat biroul regional unde isi desfasura fostul angajat activitatea,,, practic nu am cum sa il repun ope aceeasi functie detinuta anterior pentru ca nu mai este functie publica,, este contractuala,,,, nu mai exista locatia unde isi desfasura acesta raporturile de serviciu,,,,
ma confrunt cu punerea in aplicare a unei sentinte civile privind suspendarea deciziei de incetare a raporturilor de serviciu a unui angajat.
Fostul angajat al institutiei a obtinut castig de cauza, instanta dispunand suspendarea executarii deciziei emisa de catre conducatorul respectivei institutii.
Reprezentantii institutiei l-au invitat pe fostul angajat pentru a-i oferii posturile vacante disponibile pentru reintegrarea acestuie pe functie similara, iar acesta a refuzat, in organigrama institutiei nu exista post vacant in raza domiciliului acestuia.
s-a incheiat o minuta prin care s-a mentionat ca fostul angajat refuza posturile disponibile. in acest moment fostul angajat a apelat la un birou executor judecatoresc prin care ne notifica ca, in termen de 5 zile sa ne conformam dispozitiilor sentintei civile.
in acest caz, ma vad in imposibilitatea de a pune in applicare dispozitiile sentintei civile pentru ca fostul angajat a refuzat reintegrarea pe unul din posturile vacante existente in institutie la acest moment.

Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea acestui conflict.
Multumesc