avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorii

buna seara
am un magazin de cartier si am dat unor persoane pe datorie produse din magazinul meu.
acestia insa nu au mai achitat datoriile.detin niste declaratii date de acesti datornici prin care afirmau ca au datorii la noi la magazin.
i-am notificat in scris prin care ii invitam sa isi achite datoriile, in caz contrar ii voi actiona in judecata.
are ciineva sa imi dea cateva sfaturi si un model de actiune ce trebuie s-o depun la instanta? ce taxa de timbru trebuie achitata daca suma e sub 500 lei. in afara de declaratiile lor, mai trebuie sa fac dovada datoriilor cu ceva?

multumesc anticipat
Ca si posibilitate rapida de solutionare incercati initial notificarea oficiala a debitorilor dv
Daca nu raspund,incercati procedura prin mediere
unde sa fac medierea daca ei nu au raspuns la notificare? daca nu vin? nu ar fi cel mai indicat sa ii dau in judecata?
Mergeti pe procedura cererii cu valoare redusa, taxa de timbru 100 de lei pe fiecare datornic, gasiti formularul pe net, e destul de usor de completat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma bani sub 1000lei de la prieten alin pr. alin pr. Buna seara, acum aproximativ 8 luni am imprumutat un prieten cu o suma 500 lei si acum 2 luni a spus ca o sa incerce sa ii achite(singura conversatie pe care ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare AFANFANA AFANFANA pe timp de 30 de zile am dat pe datorie unui individ,de fapt mai multi, produse alimentare in valoare de la 300 - 500 lei ,acum cand am solicitat ... (vezi toată discuția)