avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare

pe timp de 30 de zile am dat pe datorie unui individ,de fapt mai multi, produse alimentare in valoare de la 300 - 500 lei ,acum cand am solicitat contravaloarea nu spune ca nu mii da dar se face ca ,,ploua" si ma ocoleste .
Pot intreprinde in civil o actiune in constatare din care sa reiasa ca recunoaste datoria si sa fie obligati sa returneze acele sume??!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 16 August 2011
O actiune judecatoreasca in acest caz ar necesita cheltuieli (taxe, onorarii, martori) o lunga perioada de timp pana la sentinta definitiva (posibil ani), ”sansa” de a ramane fara unii dintre datornici (plecare din tara, deces, etc.) faptul de a-i transformati pe datornici in dusmani.

Exista insa in prezent o cale legala de rezolvare a problemelor Dvs.

Intr-un timp relativ scurt (de la cateva zile pana la doua - trei saptamani) cu cheltuieli mici , prin proceduri la finalul carora veti ramane in bune relatii (Dvs. si datornicii) se poate rezolva problema Dvs.

Va recomand deci sa consultati lista mediatorilor autorizati afla pe site-ul Consiliului de mediere ( [ link extern ] .
In ce calitate ati dat aceste alimente.. aveti un magazin.. sau cum ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura mediere savinermia savinermia am mers la mediator la ora stabilita dar am constatat ca medierea s-a facut doar intre mine si mediator,lipsid partea care a deschis medierea,este ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Părere despre cererea reconvențională ammazon ammazon Bună seara! Soția mea a demarat acțiunea de divorț în instanță. În comunicare se cere desfacerea căsătoriei și revenirea la numele inițial, și ... (vezi toată discuția)