avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate blmirela

Activitate blmirela

in legatura cu exceptia lipsei calitatii procesuale active a tertului poprit in cazul unei popriri dupa obtinerea validarii popririi!

Adica tertul poprit face contestatie la executare si am gasit ceva in

dezvaluiri.ro/jurisprudenta/2009/4097--contestatie-la-executare-taxa-judiciara-de-timbru-anulare.html

unde se cere admiterea acestei exceptii impotriva contestatiei la executare

Poate sa ma lumineze cineva mai mult? Multumesc
Răspuns la discuția Recuzare judecator
Am inteles, deci daca o depun la registratura si o inregistrez cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte de pronuntare e ok sa inteleg.
Răspuns la discuția Recuzare judecator
Nu asta am intrebat, cu scuzele de rigoare... recuzarea poate fi depusa si in scris si o depun la registratura in aceeasi zi.
Daca se pronunta o hotarare in ziua respectiva e valabila sau nu?
Poate un judecator sa se pronunte cu privire la o cauza, deci sa dea o hotarare in aceeasi zi cu depunea la registratura a unei cereri de recuzare?

Adica e valabila hotarea lui ???

Sau trebuie sa o depun personal la dosar inainte de pronuntare! Vreau sa stiu cum se procedeaza?
Răspuns la discuția Poprire parti sociale
mulțumesc pentru răspuns. voi analiza mai in amanunt problema.
Răspuns la discuția Poprire parti sociale
Registrul comerțului are o grămada de juriști. S-a analizat cererea de poprire și a fost acceptata... + nu a facut nimeni recurs in termenul legal!

www.avocatnet.ro/content/for...

Lege nr. 31/1990(r2) - privind societăţile comerciale

Art. 66. - (1) Pe durata societăţii, creditorii asociatului pot să-şi exercite drepturile lor numai asupra părţii din beneficiile cuvenite asociatului după bilanţul contabil, iar după dizolvarea societăţii, asupra părţii ce i s-ar cuveni prin lichidare.
(2) Creditorii prevăzuţi la alin. (1) pot totuşi popri, în timpul duratei societăţii, părţile ce s-ar cuveni asociaţilor prin lichidare sau pot sechestra şi vinde acţiunile debitorului lor.

si un raspuns::: "Tocmai, exista un text care prevede posibilitatea executarii actiunilor debitorului. Daca se interpreteaza actiunile in sensul restrictiv (numai in cazul societatilor pe actiuni), intr-adevar, partile sociale ar deveni o exceptie de la regula inscrisa in alin. (2). Totusi, exceptia trebuie prevazuta expres, pe de o parte, iar, pe de alta parte, tot Capitolul I din L 31/1990 vorbeste despre asociati (adica numai srl pe acest tip de interpretare), situatie in care exceptia ce ar viza sa-urile nu ar avea nici o noima"
Am un contract notarial in care am imprumutat niste bani unui administrator si mi-a garantat cu parti sociale intr-un SRL cu inca doi asociati minoritari. Ok, stiu, am facut-o am facut-o.
Insa, i-am poprit partile sociale pe care le detine (toate, majoritare) si am discutat cu cei doi asociati in afara acestuia si ei sunt de acord ca sa le preiau in executare silita si sa intru in firma.
INTREBARE: In ce mod se poate face acesta executare silita, sau mai precis care sunt pasii care trebuie urmati?
De ex: Somatie, Licitatie, Proces Verbal de intrare in posesie, Judecatorie sau Registrul comertului. Nici executorul jud. nu prea stie exact!
Răspuns la discuția validare poprire
mi-a placut ultima linie, mersi mult
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pt. raspuns, revin cu precizari: imobilele respective nu sunt active ale firmei aflate in insolventa, ele fac parte din averea personala a lui x si sunt aduse ca si garantie pe langa activele firmei pt. creditele acesteia. Unul dintre imobile este evaluat dar celalalt nu, nu-mi dau seama cu cat ar trebui sa se indestuleze banca...
buna ziua, am de recuperat o suma in cadrul unui contract de imprumut cu o pers. fizica numita x. X este si administratorul unei firme pe care a bagat-o in insolventa. Imobilele detinute de x, asupra carora m-am indreptat prin executarea silita, sunt garantii in contractele de imprumut dintre firma administrata de x si banca. Unul dintre imobile are o valoare de evaluare aproximativ egala cu suma pe care o am de recuperat. Am doua intrebari, prima: pot sa preiau imobilul in contul datoriei la prima licitatie? Si a doua: banca se poate opune preluarii sau vanzarii imobilelor?