In baza legii 19/2020 cu actualizarile aferente va rog sa imi clarificati urmatoarele aspecte:
1. Este necesara aprobarea concediului pentru supraveghere copil din partea angajatorului in cazul in care nu activeaza intr-un sector strategic prevazut in ordonanta? Sau mai degraba cererea este doar o formalitate, angajatorul avand obligatia sa accepte solicitarea atata timp cat este documentata corespunzator?
2. Care este perioada pe care se poate solicita astfel de concediu de supraveghere copil tinand cont ca institutiile de invatamant isi reiau activitatea in Septembrie? Este inclusa si perioada de vacanta? 16 Mai -> ....?
3. Angajatorului ii este interzisa disponibilizarea/desfintarea postului angajatului intors din concediu de supraveghere copil pe o perioada de 6 luni de la reluarea activitatii?
4. Cum se poate afla daca angajatorul a beneficiat de ajutor de stat pentru somaj tehnic/concediu supraveghere copil in aceasta perioada aferenta starii de urgenta - somaj tehnic - concediu de supraveghere copil?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri cat mai detaliate si concrete pe cat posibil facand legatura la un cadru legislativ.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
La punctul 4 era o presupunere ca imobilul se va adjudeca la jumatate din valoarea datorata.
Inatradevar nu am de unde sa stiu in avans pretul final la care acest imobil va fi adjudecat.
La ultimul punct ma asteptam sa primesc un feedback de la alte persoane care poate au trecut prin aceasta situatie si au intampinat alte probleme fata de cele enumerate de catre mine.
Intentionez sa achizitionez un imobil scos la executare silita, fiind ipotecat de catre banca in baza unui credit accesat, insa am urmatoarele neclaritati:
1. Datoriile catre furnizorii de utirlitati ale fostului proprietar vor fi suportate de catre mine?
2. Datoriile catre asociatia de proprietari imi va fi imputata mie? Mentionez ca in CF exista somatie de plata inregistrata de catre Asociatia de Proprietari.
3. Datoriile catre impozitul local vor fi suportate de care mine ca si nou proprietar?
4. Valoarea achizitiei imobilului este undeva la jumate din datoria fostului chirias. Cum se vor imparti pe bani cei de la banca respectiv cei de la asociatia de proprietari?
5. Odata adjudecata licitatia cum se procedeaza concret la evacuarea fostului proprietar in cazul in care acesta refuza de bunavoie?
6. Ce se intampla cu bunurile din apartamant in cazul in care fostul proprietar refuza sa le scoata din imobil?
7. Persoana executata este mai invarsta, exista posibilitatea ca dupa adjudecare, sa fiu actionat in instanta de catre fostul proprietar pe motive sociale?
8. Care sunt alte motive care ar putea sa apara, pentru a intarzia mutarea mea in acel imobil?
Astept cu interes lamuriri cat mai detaliate din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Intentionez sa imi deschid o firma de catering si as avea nevoie de cateva lamuriri:
1. Trebuie sa infiintez o societate comerciala cu domeniul de activitate clar definit si axat pe catering.
2. Care sunt autorizatiile necesare pentru a-mi putea desfasura activitatea?
3. Exista posibilitatea ca mancarea sa fie preparata acasa, in cazul in care este psobil am nevoie de autorizatii suplimentare?
4.Pentru a prepara mancaruri am nevoie de studii in domeniu/avize medicale? (Este vorba de mancare asiatica)
5. In cazul in care angajez personal pentru ajutor la bucatrie, acestia trebuie sa aiba studii de specialitate/avize medicale/autorizatii?
6. Tinand cont ca transportul va fi efetuat cu un vehicul, acesta trebuie sa indeplineasca norme mai speciale, trebuiesc conditii mai speciale?
Astept cu interes raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc frumos pentru promptitudine.
Chiar nu exista absolut nicio posibilitate legala, tinand cont de faptul ca, contractul de munca nu a fost inregistrat la ITM, a fost trimis doar revisalul.
In cazul in care fac pierduta adeverinta medicala se poate ajunge la anularea contractului?
acum 3 zile am semnat un contract de munca pe o perioada determinata, iar in momentul angajarii am prezentat toate documentele necesare inclusiv adeverinta din partea medicinii munci, mai putin cartea de munca. Inainte de a ma angaja aveam statutul de somer si am fost instiintat ca in cazul in care am sa ma angajez timp de 6 luni de zile voi primi 30% din valoarea somajului. Datorita faptului ca sunt angajat pe o perioada determinata nu voi mai primi acest ajutor de 30% din valoarea somajului. Acestea fiind zise nu mai vreau sa lucrez la firma cu care tocmai am incheiat un contract si doresc sa redevin somer. Contractul de munca nu a fost inregistrat la ITM a fost trimis doar revisalul. In cazul in care declar pe proprie raspundere ca nu am nicio pretentie financiara din partea angajatorului exista posibilitatea de a nu mai inregistra contractul la ITM. In cazul in care contractul este inregistrat la ITM, iar eu demisionez in perioada de 15 zile de proba pot sa redevin somer?
Daca sunt alte variante prin care ar fi solutionata aceasta proble va rog sa ma ajutati.