avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate mmanuela

Activitate mmanuela

Multumesc de raspuns. deci pentru salariatii in concediu medical toata luna in caseta ASIGURAT/NEASIGURAT pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate salariatul se va declara 1 -este ASIGURAT. Am inteles bine?
Un salariat are concediu medical toata luna in continuare. In declaratia 112 ANEXA 2 in sectiunea date de identificare a asiguratului in caseta ASIGURAT/NEASIGURAT pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate salariatul se va declara 1 -este ASIGURAT sau 2 -nu este ASIGURAT. dar in caseta somaj?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua
Avem urmatoarea problema:
Dorim sa incheim contract de mandat cu directorul executib al societatii care in prezent este salariat. Intrebarile sunt:
Ce contributii calculam si retinem pentru indemnizatia ce i se va acorda.
1. Are dreptul la tichete de masa, Concediu de odihna, concediu medical? daca da cum il calculam?
2. Daca pleaca in deplasare are dreptul al diurna? Se mai intocmeste pontaj?
3. In declaratia 112 cum il declaram?

Totodata cu Presedintele Consiliului de Adminstratie vom incheia un contract de mandat. Acum este salariatul nostru.
Aceleasi intrebari avem.
Multumim de ajutor.
o zi buna
Răspuns la discuția Compensare concediu odihna
nu este vorba ca nu s-a dorit plata compensarii de CO. problema este ca in declaratia 112 la verificare afisa mesajul ca" nu exista zile lucrate dar exista sume" atata timp cat in luna septembrie a fost toata luna in concediu medical deci a avut doare zile de suspendare.Cum trec aceasta suma de compensare CO in declaratia 112 ca sa nu mai apara acest mesaj. Ce modalitate de plata exista in acest moment tinand cont ca acum salariatul a iesit la pensie cu data de 01.10.2013. Va multumesc
Buna ziua,

Daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

Un salariat in luna septembrie 2013 a fost in concediu medical toata luna (deci cf. codului muncii cp. IV art 50 al(a) CIM este suspendat de drept. totodata acest salariat , cu data de 01.10.2013 se pensioneaza si ca atare trebuie sa-i compensam in bani citeva zile de concediu de odihna. Ce fac cu declaratia 112 care imi da eroare V69 "nu exista zile lucrate in conditii de munca normale si exista sume". Acum salariatul a facut o cerere prin care isi solicita dreptul la compensarea concediului de odihna. Care este rezolvarea acestei probleme. mai pot sa-i compensez concediul de odihna tinind cont ca ,incepand cu data de 01.10.2013 nu mai este salariatul meu?
Multumesc anticipat de ajutor.
O zi buna
Buna ziua,

Am salariati disponibilizati carora preavizul le inceteaza in data de 12.06.2013. Plata lichidarii in societatea noastra se face la sfarsitul lunii asa cum este stipulat si in contractul colectiv de munca. Anumiti salariati imi cer sa le platesc toate drepturile ce li se cuvin la data cind inceteaza preavizul. Intrebarea mea este daca eu angajator sunt obligat sa le platesc toate drepturile ce le revin asa cum imi solicita ei. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat de ajutor

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Suntem parteneri in cadrul unui grant finantat de UE. Se incaseaza pe baza de cerere de plata.
Va rog sa-mi spuneti daca TVA aferent achizitiilor pentru realizarea grantului este deductibil?

Va multumim anticipat pentru ajutor
Răspuns la discuția mod calcul concediu medical
Va multumesc pentru raspuns. mergand pe a doua varianta 561/10*5= 280.50 lei asta ar inasemna 5 zile cu 281 lei si 5 zile cu 280 lei. Unde atribui 281 lei la angajator sau la FNUASS? dar 280 lei?
Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Am un concediu medical de 10 zile . primele 5 zile se platesc de angajator si urmatoarele din FNUASS. Dupa ce aflu media pe zi aceasta o inmultesc cu 5 zile angajator si aplic apoi procentul CM, dupa care aceeasi operatie o fac si pentru FNUASS sau media o inmultesc cu numarul total de zile si apoi fac repartitia?
EX: am un CM initial codul 1(75%) cu 10 zile. media este de 74.74 lei/zi.
74.74*5*75% = 280 lei angajator
74.74*5*75%= 280 lei FNUASS

sau 74.74*10*75%= 560.55 lei adica 561 lei
in acest caz cum fac repartia pe angajtor si FNUASS?

Multumesc anticipat de raspuns
Revin cu solicitarea ajutorului in urmatoarea situatie:
avem un angajat care in luna Martie 2012 are 22 zile preaviz + o suma reprezentand plati compensatorii cf. CCM. In declaratia 112 daca alegem in sectiune A tip contract 5-Persoane care beneficiaza de plati compensatorii acordate cf. CCM, atunci aplicatia nu ii retine somaj angajat si angajator pentru toata suma adica si zilele de preaviz si platile compensatorii. Conform OU 125/27.12.2011 art. 296-16 c1nu se datoreaza somaj angajat si angajator dar trebuie retinut pentru timpul lucrat. ce pot face in acest caz? cume se intocmeste declaratia?
Totodata cum intocmesc declaratia 112 astfel incat sa nu se calculeze contributie pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate -0.85 pentru veniturile reprezentand plati compensatorii suportate de angajatori cf.CCM OU 125/27.12.2011 art. 296-16 e2.
Chiar nimeni nu s-a mai confruntat cu aceasta situatie?
astept urgent un raspuns . Multumesc