avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate starfire

Activitate starfire

Buna ziua,

- As avea si eu nevoie de un sfat la o problema:

- Cu citeva zile in urma, la primaria din localitate a avut loc o licitatie publica pentru un teren la care am vrut sa ma inscriu si eu. La intrarea in primarie, cind am vrut sa depun plicul cu oferta/documentatia, o persoana a inceput sa ma ameninte/santajeze ca daca particip si eu, o sa am numai probleme cu primarul/primaria, ca are pile/relatii la primarie si sa plec imediat de acolo, ca de ce ma bag eu in treburile lor, licitatiia fiind deja "aranjata". Cind am vazut toata mizeria asta, am renuntat sa mai particip, m-am gindit ca daca o sa cistig acel
teren dar nu voi putea sa obtin avizele necesare pe urma, n-are rost sa mai particip. Iar in felul asta, terenul a fost deja luat de unul din ei.
- Mentionez ca pe acel teren nu este construit nimic, ca daca era, nu eram eu asa nesimtit sa mai particip, ca sa iau bunul cuiva.
- Mai mentionez ca atunci cind m-a amenintat, mai erau doua persoane in incapere, pe care le cunosc, si care daca ar fi luate la intrebari de un procuror/judecator cred ca ar recunoaste cele intimplate.

- Doua intrebari am si eu:

1. Daca fac o plingere penala impotriva acelei persoane care m-a amenintat/santajat, in cazul in care cistig procesul, as putea sa
anulez licitatia pe baza acelei hotarari judecatoresti ? Cu alte cuvinte, aceasta anulare ma intereseaza pe mine, nu ma intereseaza neaparat sa-i dau "o lectie" individului, n-ar merita efortul.

2. Daca atunci cind formulez plingerea penala si mentionez numele celor doi martori, acei martori vor fi obligati sa dea declaratii sau ramane la latitudinea lor daca o vor face sau nu?

Ideea e ca as vrea sa stiu daca mai am vreo sansa sa iau terenul ala sau nu.

Cu stima!
Dan.
Răspuns la discuția Schimbare destinatie teren
Cred ca m-am exprimat gresit: cererea era pentru schimbarea destinatiei, nu pentru obtinerea unui aviz favorabil unei alte constructii.Deci ei urmau sa-mi schimbe destinatia, nu eu.
Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare: acum 5 luni de zile am concesionat de la primarie o mica suprafata de teren pentru constructia unei fabrici de pelete de rumegus.Din cauza unor probleme legislative, vreau sa construiesc altceva pe terenul respectiv, si anume o ferma de animale.Am facut o cerere la primarie in acest sens, insa la sedinta de consiliu mi-a fost refuzata schimbarea destinatiei terenului pe motiv ca ei "cred" ca nu este legal, ca da impresia ca aici ar fi o manarie, ca in felul asta poate si altii s-ar fi inscris la licitatie daca acolo se stia de la inceput ca acolo se construieste o ferma de animale.
Intrebare: este legal sa schimb destinatia terenului in cazul de fata sau nu?

Va multumesc!
Buna ziua,
-As avea o intrebare: pentru ca un SRL sa poata executa studii de oportunitate, trebuie sa aiba anumite certificari/autorizatii/etc. ? Problema e ca vreau sa concesionez de la primarie trei suprafete de teren si pentru fiecare suprafata trebuie sa fac un studiu de oportunitate, si ca sa evit sa mai platesc aceste studii (vreo 3500 lei) ma gindesc ca poate le pot face prin SRL-ul meu, dar nu stiu daca imi trebuie autorizatii/certificari etc. ca sa pot face asta.Mentionez ca primaria nu vrea sa le faca, m-a trimis sa caut un SRL pt. asta.

Multumesc!

ps: Daca am postat gresit rog moderatorul sa-l mute unde trebuie.
Răspuns la discuția Tulburare de posesie
Multumesc tuturor de raspunsuri!

Toti arborii au fost marcati, totul s-a facut legal, doar ca, proprietarii au confundat terenul, asta din cauza ca atit vanzatorul Y cit si Z au avut niste schite facute de firme diferite, si fiecare firma a facut schita dupa cum i-a taiat capul.Asta ma face sa cred ca nici padurarul nu stia exact care cum e improprietarit atita timp cat a venit la marcat.

Stima!
Buna ziua,
Deranjez si eu cu o intrebare:

- Un prieten X a cumparat de la o persoana Y o bucata de hectar de padure de fag pt. foc, insa dupa un timp a venit o alta persoana Z care a demonstrat ca acea bucata de hectar este al ei - asta dupa ce prietenul X a apucat sa foloseasca
o parte din lemn.Mentionez ca atit prietenul X cit si vanzatorul Y au fost de buna credinta, chiar credeau ca terenul le apartine, pina si padurarul credea la fel - confuzia s-a creat din cauza unor harti/schite facute prost.

- As vrea sa stiu daca X si Y pot fi dati in judecata pt. tulburare de posesie si furt de lemne.Sau mai exact care din ei pot fi dati in judecata si ce pot pati?

- Eu, ca cel care a scos+transportat lemnul lui X din padure pot fi tras la raspundere pt. ceva? Mentionez ca nici nu mi-am imaginat ca bucata aia de hectar nu le apartinea.

Cu stima!