avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate lucyboy

Activitate lucyboy

nu avem contract de transport. Exista CMR-ul. S-a trecut la executare dar nu sunt bunuri executabile. Totusi nu e inselaciune zic eu. E o activitate intre doua persoane juridice
Buna seara
Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare
Am o datorie catre o firma de transport care mi-a livrat un camion de marfa in Belgia. Din pacate am luat teapa si nu pot platii contravaloarea facturii pentru transport. Firma de transport ma ameninta ca face plangere penala impotriva mea ca persoana fizica. Este posibil?
Va multumesc
Discuție sechestru auto
Buna ziua

Va rog sa ma informati daca. Am primit de la un executor judecatoresc o somatie conform careia autoturismului meu i se pune sechestru. In situatia in care acel autoturism are un Contract de imprumut cu ipoteca mobiliara facut la un notar public, executorul poate pune sub sechestru acel autoturism?
Răspuns la discuția partaj dupa divort
Ce sper sa seintample e sa fie pedepsit pentru ca a intrat peste mine in casa si m-a agresat si sa am o siguranta ca nu se va mai intampla
Va multumesc
Acum 3 saptamani fostul sot a intrat peste mine in garsoniera mea si ma impins in asa fel incat am cazut pe jos. Am sunat la 112 si au venit un politist si un jandarm si am mers la sectieunde am scris declaratie si eu si vecina mea care era martor. Fostul sot e jandarm si am impresia ca e favorizat de catre politia orasului deoarece de atunci e liniste. Ce pot sa fac? Totusi mi se pare mult sa treaca 3 saptamani si sa nu se intample nimic. Oare e necesar sa vina cu arma peste mine in casa si sa ma nenoroceasca ca sa se faca ceva?
Va multumesc pentru raspunsurile dvs. As dorii daca mai puteti sa ma mai lamuriti in cateva probleme :
Nu am platit nici eu ratele la apartament de aceea a fost executat.
Imi recomandati sa intru in legalitate cu cabana si apoi sa deschid proces? Sau sa deschid proces apoi sa incep sa intru in legalitate? Ce fac daca fotul sot nu este de acord?
Buna ziua
As vrea sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi utile, in ceea ce priveste posibilitatea unui partaj, dupa divort, avand in vedere ca situatia este foarte complicata datorita unor acte prin care am fost indusa in eroare.
Inainte de procesul de divort am intocmit o Tranzactie, in care eu ceream sa se evidentieze faptul ca o sa locuiesc separat adica eu in apartament cu fiul meu, iar fostul sot la cabana pe care o detineam .

De fapt de aici incep problemele si neintelegerile deoarece cabana construita impreuna nu are autorizatie e constructie, dar terenul de sub ea a fost atribuit prin tranzactie fostului sot in timp ce apartamentul (care era ipotecat la banca) mi s-a atribuit mie, desi nu am cerut acest lucru, eu am vrut doar o conventie din care sa reiasa faptul ca locuim separat. Insa actul a fost intocmit chiar in ziua divortului si l-am citit in graba avand incredere ca notarul a relatat ceea ce cerusem. Bineinteles ca dupa divort fostul sot a incetat sa mai achite ratele la banca si ca urmare acesta a fost executat silit. Eu ramanand sa locuiesc cu fiul meu in chirie, intr-o garsoniera sociala. Iar el foloseste cabana desi jumatate imi apartine, dovedit prin ante contractul de vanzare cumparare din care reiese ca pe teren exista o constructie din lemn rotund pe care noi am continuat sa o modernizam in timpul casniciei noastre, cabana fiind finalizata in 2009.
Datorita tranzactiei incheiate la notar fostul sot a a vandut terenul insa fara constructie deoarece pe hartie aceasta nu exista. Cei de la primarie la solicitarea mea au vizitat terenul si au constatat faptul ca cladirea exista si i-au trimis o amenda pentru construire fara autorizatie.
Intrebarea mea este: ce pot face pentru a imi castiga jumatate din respectiva cabana?
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Buna ziua

Doresc sa import pellet din Ucraina si sa il revand in Italia si Germania. Doresc sa aflu daca la intrarea in tara a pelletului trebuie sa platesc TVA. VA multumesc
Răspuns la discuția permis suspendat
Pe mine politistul ma oprit de 2-3 ori pe drum zicandu-mi sa merg sa platesc analizele de sange la IML (lucru care nu l-am facut deoarece nu mi se pare firesc). De asemenea m-am interesat la procuratura si acolo nu exista dosarul meu, in registu e trecut doar numele si atat...e posibil sa fi trimis procuratura inapoi dosarul din anumite motive?
Buna ziua. In ziua de 14. nov. 2009 am fost oprit in trafic de catre politia rutiera ( era un singur agent) si am fost avut 0,55 in aerul expirat, mi sau recoltat 2 probe de sange.
Problema mea este ca de atunci au trecut 6 luni si nu se solutioneaza cazul in nici un fel. Nu am fost chemat nici la procuror, nu mi sa trimis nici o instiintare, nu se intampla nimic. Ce pot sa fac? sangele recoltat nu se altereaza dupa trecerea unei anumite perioade de timp? As dorii sfatul dumneavoastra. Va multumesc anticipat